Naised paljastavad saladuse 32 minuti jooksul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised paljastavad saladuse 32 minuti jooksul
Naised paljastavad saladuse 32 minuti jooksul Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et naistele ei tohi saladusi usaldada.

Sotsiaaluurijate kinnitusel räägivad naised neile usaldatud saladuse 32 minuti jooksul pärast selle kuulmist edasi, kirjutab Daily Mail.

Uuringu, milles osales umbes 3000 naist, lasi teha hügieenitooteid valmistav firma Simple.

Uuring näitas, et naistele ei lähe korda, milline on neile usaldatud saladuse sisu. Iga kümnes naine ei suutnud saladust vaid endale hoida.

Ligi pooled uurijate poolt küsitletud naistest tunnistasid, et tunnevad üsna tihti vajadust oma saladusi kellegagi jagada.

Uuring paljastas ka selle, millest naised räägivad. Saladustega seotud teemade eesotsas olid inimsuhte- ja iluprobleemid.

 «Uuring näitas, et naistele on saladuste hoidmine väga raske. Kuuldu edasi rääkimine toimub kiiresti ehk poole tunni jooksul. Tänapäeva tehnika abil saab saladuse kiiresti edastada kasvõi maailma teise otsa ja väga paljudele inimestele,» lausus firma Simple esindaja.

USA Arizona ülikooli 2007. aastal tehtud uuring näitas, et mehed ei ole naistest paremad. Ka nemad räägivad neile usaldatud saladused üsna kiiresti välja.

Asjatundjate sõnul mängisid ja mängivad klatš, kõmu ja saladused ühiskonna arengus suurt rolli.

«Klatš ja saladused takistavad ühiskondades ja kogukondades ebasoovitavat suhtlemist ning käitumist,» selgitati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles