Ott Leplandi plaat on tema enda nägu

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland loodab, et uue plaadiga saadakse temast aimu ka kui laulukirjutajast.
Ott Lepland loodab, et uue plaadiga saadakse temast aimu ka kui laulukirjutajast. Foto: Mihkel Uba

Kui 2009. aastal värskelt superstaariks saanud Ott Leplandilt sai pärast esimese plaadi ilmumist küsitud, et kaua tulnuks albumiga oodata, kui Lepland poleks saanud suurejoonelist tiitlit, oli mees  veendunud, et tükk aega kauem. 


Nüüd on Lepland aga kindel, et superstaari tiitel kiirendas ka tema teise plaadi ilmumist. Või õigemini, ilma selle tiitlita poleks lauljalt Ott Leplandilt ainsatki plaati.

«Mõtiskleks veel ja koguks julgust, et mida ma teen,» arvab äsja plaadiga «Laulan ma sind» maha saanud Ott Lepland. Ta lisab, et  on siiralt tänulik inimestele, kes teda kuulavad, ja kõige vägevamale, et need kaks plaati on ilmunud.

Plaate peab laulja võrdlemisi erinevaks. Kui esimesel plaadil esitab ta paljude laululoojate lugusid, lood on seinast seina, siis uuele plaadile tahtis ta vähemalt pooled lood ise kirjutada. «Et see oleks rohkem minu nägu,» selgitab ta.

«Selle plaadiga saadakse minust aimu mitte ainult kui lauljast, vaid ka kui laulukirjutajast – heliloojast, sõnadekirjutajast ja muusikust üleüldse,» loodab Ott. Albumil «Laulan ma sind» on üle poole lugudest komponeerinud Ott ise, kolmele laulule on ta ka ise sõnad kirjutanud, sealhulgas nimiloo «Tunnen elus end».

«Mis puutub sõnadesse, siis ega ma eriliseks poeediks end pea. Pean sõnumi üle üsna pikalt mõtisklema ja kuidas seda riimi panna, aga kindlasti on neis lugudes minu elukogemust. Muidugi on ka persoone, kellele mõeldes mõni lugu on kirjutatud, aga üldiselt ikka elust enesest, sellest, mida tunnen ja kogen.»

Kui meesterahvad hoiavad tundlikkust pigem varjul, siis artistina seda teha ei saa, selgub Oti jutust. «Ma arvan, et muusikus peab alati olema emotsioon sees, muidu asi ei tööta. Laulma peab mõtte ja hingega,» on ta veendunud.

Lauljal on üsna kindel ettekujutus ka kolmandast plaadist, ta soovib oma järgmisel albumil veegi enam avada oma loovat ja mõtlikku natuuri. «Ma ei saanud teha plaati, mis on täis ainult rahulikke lugusid,» tunnistab ta. «See plaan mul muidugi on, et teha täiesti rahulik ja akustiline plaat, kus on peal kõik ainult minu lood, aga kunagi tulevikus.»

Jutu ilmestamiseks märgib ta uuelt albumilt ära enda loo Aapo Ilvese sõnadele «Kuula», mille üle ta ise on väga õnnelik.

Mainitud kolmanda albumi aega ei julge Ott veel lubada, esialgu on vaja aega värske plaadiga harjumiseks. «Õnneks on mul selline mänedžer (Danel Pandre – toim), kes, kui ma ise liiga kauaks tukkuma jään, lööb rusika lauale ja ütleb, et nüüd on aeg!»

Uus plaat
Ott Lepland «Laulan ma sind» (Crunch Industry)

•    11 uut lugu
•    Muusika autorid Ott Lepland, Kaspar Kalluste, Tarvi Kull, lisaks üks lugu Jussi Nikulalt ja Milos Rosaselt, tekstid valdavalt Ott Leplandilt, Aapo Ilveselt, aga ka Maian Kärmaselt ja Kaspar Kallustelt.
•    Singlid: «Tunnen elus end», «Kohtume jälle», «Kuula», «Sinuni» (koos Lenna Kuurmaaga)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles