Saatest «Laulupealinn» pidi seekord lahkuma Laagrit esindav Koit Toome

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Laulupealinn", Koit Toome esindab Laagrit
"Laulupealinn", Koit Toome esindab Laagrit Foto: Viktor Burkivski

Tänasest saatest «Laulupealinn» pääsesid hääletuse tulemusel esimesest voorust edasi Kärdla ja Kohtla-Järve. Teises voorus võistlesid kohale järgmises saates Kohila ja Laagri, kus televaatajad hääletasid neist edasi esimese.

Saates tuli seekord võistlejatel esitada kaks laulu. Eksperditoolides istusid Ivo Linna, Villu Tamme ja Ženja Fokin.

 

Esimene voor

Kärdla – Ott Lepland: missiooniks oli leida partneriteks meremees ja laulja sugulane. Sugulase leidmine oli lihtne, kuna tädipoeg Karl-Erik Tamme on musikaalne poiss. Rihanna «Russian Roulette» kõlas Oti ja Karli esituses üllatavalt ja võimsalt.

Ivo Linna: See känd, kust te pärit olete, toodab ikka häid käbisid. Kui sa Ott jääd haigeks, siis võid oma sugulase asemele panna. 

Villu Tamme: Ma värisesin aga õudusest(muheleb). Tegelikult mulle meeldis, hästi sobisid need hääled kokku. Nagu oleks seda laulnud üks inimene. Muide, mulle tundub, et ma olen vist ainus Tamm, kes laulda ei oska.

Ženja Fokin: Üdini stiilne esitus. Tibutagi oli asendatud ülikondadega.

 

Kohila – Birgit Õigemeel: missiooniks oli moodustada trio ja leida partneriks pensioniealine mees. Trio liikmeteks on lisaks Birgitile gümnaasiumiõpilased Tiina Adamson ja Lauri Pesur. Kohila noorte esituses kõlas konkurent Ott Leplandi reprtuaarist hittlugu «Süte peal sulanud jää».

Ivo Linna: Mina kartsin Oti versiooni. Mulle tundus, et Kohila versioon läheb väga magusaks. Aga see esitus läks heaks. Mitmehäälset laulu on alati hea kuulata.

Villu Tamme: Mulle eriti meeldis saksofon. Kui see sisse tuli, siis tundsin, kuidas ka minu roostes keeled hakkasid kaasa plönisema. Heledapäisel tüdrukul on hea hääl. Isegi igav hakkas, mitte ühtegi viltust nooti. See oli liiga puhas, kuid see ei olnud halb.

Ženja Fokin: Ma ei saa aru, mis teil seal Kohilas toimub. Nii palju andekaid inimesi. Birgit su partnerid olid sinuga samal tasemale.

 

Kohtla-Järve – Tanja Mihhailova: missiooniks oli laulda koos kohaliku õpetajaga ja vormis meestega. Kohtla-Järve eest asusid võitlema Viru jalaväepataljoni ajateenijad. 18 vormis meest lasid oma häältel kõlada Alo Mattiiseni loos «Kaunimad laulud».

Ivo Linna: Seda oli huvitav kuulata. Mulle tuli meelde 1988.aasta. Sõdurite kaasamine oli hea nipp, sellepärast, et siin ei olnud mingit keerutamist, sõnum oli üheselt mõistetav. Viru veri ei värise ja kõik on korras.

Villu Tamme: Tanja on sõduritele hea juht. Tanja on piisaval veenev ka kindrali rollis. Kujutasin isegi ette, kuidas ta on piits käes vägesid juhatamas. Nii nagu need mehed laulsid on aga õige laulmine. Hea on see, et Eesti kaitseväes ei õpetata sellist läbi ninaga inisemist. Nendest meestes saaks head punkbändi lauljad.

Ženja Fokin: Väga lahe oli. Tanja on nagu kahurivägi, üllatas jälle.

 

Laagri – Koit Toome: missiooniks oli leida kohalik koor ja laulda koos kuni 12-aastase lapsega. Koidu partneriks oli rõõmsameelne Jaagup Tuisk, kes mängib klaverit, tantsib, spordib, näitleb ja ka loomulikult laulab – ning palju kõvema häälega kui Koit. Laagri mehed otsustasid ühiselt minna kodukoha eest võitlustulle looga «Nii pöörleb eluring» muusikalist «Lõvikuningas».

Ivo Linna: Kui saade oleks toimunud USAs, siis ei mäletaks Bieberit homme enam keegi.

Villu Tamme: Meil on olemas nüüd ka tulevane Tarmo Pihlap. Siin loos oli ka heldinud silmside olemas

Ženja Fokin: Lõvikuninga etteaste oli võimas. Ei olnud selline ninnu-nännu.

 

Teine voor

Kärdla – Ott Lepland: Laulva meremehe leidmiseks viis Ott hiidlaste seas läbi küsitluse ning kõik vastasid kui ühest suust, et õige mees nende kodukohta esindama on Marek Rätsep. Koos esitasid mehed Gustav Ernesaksa kirjutatud loo «Laev tõstis purjed».

Ivo Linna: Mulle meeldis see duett. Marek laulis väga ausalt. Ma unustan ka koguaeg laulusõnad ära, sellest pole midagi.

Villu Tamme: See oli sile esitus. Midagi südamlikku siin oli. Nagu kaks venda oleks kokku saanud ja hakanud laua taga viina võtma.

Ženja Fokin: Ott, sa tead küll, millist nuppu on vaja vajutada. Tuleb midagi lüürilist laulda ja rahvas halab. Lauluparner oleks võinud sõnad ette võtta või enne viina juua.

 

Kohtla-Järve – Tanja Mihhailova: Muusikaõpetaja Küllike Šapovalov eelistab kauneid eestikeelsed ballaade, kuid esmakordselt tuli tal esitada hoopis inglisekeelset pophitti. Pole kahtlust, et esitades Cee Lo Greeni lugu «Forget You» nägid õpilased oma õpetajat hoopis uues valguses.

Ivo Linna: Te tegite kaks proovi ja see duett on täiesti usutav. Teil tuli kohe välja ja see oligi eriline.

Villu Tamme: Ma kuulasin Youtubi abiga viimas aasta hitte. See oli ainukene, mis mulle meeldis. Kartsin, et see tuleb kehvalt välja, aga ei tulnud. Tanjale see sobis ja tema partnerile ka. Loodan, et Tanja võidab kogu saate.

Ženja Fokin: Enne me nägime sind militaarses stiilis, nüüd aga oled hoopis teine. Olete šarmantsed daamid. Sinu õpilased võivad uhked olla, et neil on lahe klassijuhataja.

 

Kohila – Birgit Õigemeel: Birgiti teiseks partneriks oli kohalik legend, härra Heino Vilipere. Eluaegne spordi- ja muusikamees on Kohilas tuntud ka kui suurepärane joodeldaja. Koos esitati  Palderjani lugu «Hommik».

Ivo Linna: Mulle meeldis see esitus rohkem kui eelmine. Joodeldamine on midagi erilist ja eriti nii kõrges vanuses.

Villu Tamme: Joodeldamine on kummaline nähtus. Arvasin, et lehmal on tekkinud sellepärast neli magu. Loomadele see mõjub. Proovisin seda ka täna teha, mu kass kangestus ja vaatas mulle otsa. Tahan seda ka oma bändis proovida ja plaanin teilt tunde võtta.

Ženja Fokin: Ma ei tea, mida te jõite seal lava taga, see tuli teil hästi välja. Birgit sa oled leidnud oma õige stiili. Peab tõdema, et seekorad oli laulja sinust üle.

 

Laagri – Koit Toome: Koos segakooriga Wannamoisa esitas Koit Inese ja Tanel Padari tuntuks laulud loo «Legend».

Ivo Linna: Väga väärikas oli. See oli nende saadete jooksul üks dünaamilisemaid esitusi. Tavaliselt kui koor tuuakse kohale, hakkab see valjusti laulma. Siin oli see doseering väga paras. See tõus ja mõõn seal lõpus.

Villu Tamme: Kooriga on kindlapeale minek, sellise rokkmuusika puhul mõjub see alati võimsalt. Arvan, et kui sama koor oleks esitanud Queeni «Bohemian Rhapsody», oleks see veel võimsam olnud. Laagri ongi vist nii suur, et kõik rahvas on siin, väljaarvatud rinnalapsed ja koerad.

Ženja Fokin: Selles loos on sees palju kirge ja tundeid. Tabavalt olete ära kasutanud selle armastuse. Must tonaalsus ja punased värvid.

Saatest on juba välja langenud Tartu, Otepää ja Pärnu. Saate lõpus avalikustati kolm kõige vähem hääli saanud paika(Laagri, Kohila, Kohtla-Järve), kelle hulgast eksperdid said päästa ühe(Kohtla-Järve), ülejäänud kaks(Kohila, Laagri) esitasid oma laulud uuesti, seejärel selgus uue telefonihääletuse tulemusena saatest lahkuja(Laagri).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles