Esifeminist Lena Dunham võttis emaka eemaldamise tähtpäeva puhul paljaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lena Dunham
Lena Dunham Foto: Instagram / Scanpix

Ameerika näitlejanna, stsenarist ja produtsent Lena Dunham (32), kes on mitmel korral võtnud vaevaks võrdõiguslikkuse, seksuaalvähemuse ja naiste eest välja astuda, jagas väga isiklikul põhjusel kehaülistavat postitust. 

Lena jagas oma sotsiaalmeediakontol kolme ausat ja tsenseerimata fotot oma kehast. Pildid postitas ta 9 kuud pärast hüsterektoomiat ehk emaka eemaldamise operatsiooni. Põhjus selleks oli, et vabaneda endometrioosist tingitud tugevatest valudest. Enda sõnul postitas naine fotod selleks, et tähistada oma keha ja kõike, mida see teinud on. 

Tähistamiseks valis Lena päeva, täpselt 9 kuud peale operatsiooni - sama kaua kui kaua oleks tulnud tal last kanda, kui ta oleks olnud lapseootel. «Ma ei ole mitte kunagi elus tähistanud millegi 9 kuu tähtpäeva ja eile õhtul mõistsin, miks see number nõnda veider tundub. Ma ei saa seda kunagi tähistada, viisil nagu olin seda planeerinud.»

Naise küljel on näha tätoveeringut, kirjaga «RIP Judy». Lena selgitas: «Mu sõber Paul nimetas mu emaka Judyks. Iga kord kui tekkisid probleemid, saime teda tehtu eest välja kutsuda. Sellepärast ka tätoveering mu ribidel, mis oli kuradima valus, hoolimata valuvaigistitest. #PuhkaRahusJudy»

«Täna avaldan ma tänu Judile, tema graatsilisele väljumisele ja sellele kehale, mis on tugevam kui olen eales arvanud. Head Enda Sünnitamise Päeva,» kirjutas ta. 

Vaata rohkem SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles