Kuula Janne Saare uut haldjalikku lugu! Kuidas meeldib?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. augustil jõudis poelettidele Allan Keiani uus romaan "Puhtsüdamlik ülestunnistus", mille kaanel on Ameerikas muusikukarjääri tegev lauljatar Janne Saar
22. augustil jõudis poelettidele Allan Keiani uus romaan "Puhtsüdamlik ülestunnistus", mille kaanel on Ameerikas muusikukarjääri tegev lauljatar Janne Saar Foto: Allan Keian

LAs resideerival lauljataril sai hiljuti valmis uus lugu «Kustub Valgus».
Janne käis sellele septembris Eesti kaunites metsades ka videot tegemas. Video filmis üles Janne  ema. Isa aitas lauljatari kleidikesele lehti peale kleepida.

Janne, Sinu lood räägivad palju armastuse otsingutset, müstilisest mõjust ja rahuldusest, kui oled selle lõpuks leidnud. Kuidas on lood Sinu enesega? Kas oled oma armastuse leidnud?

Ma ei ole veel oma suurt armastust leidnund. Mulle on mitmed sensitiivsete võimetega inimesed öelnud, et selleks on veel vara.

Osaliselt on see kindlasti hea, sest saan keskenduda muusikale ja enese arendamisele. Kui ma armunud olen siis ülejäänud maailm lihtsalt kaob ära.

Kerli Kõiv pajatas suvel, et üks Bostoni nõid olla seganud talle kunagi imelise armuõli. Kerli oli end sellega sisse hõõrunud ja Carola Madiselegi proovida andnud. Tüdrukud olla peale seda kohe ka oma suure armastuse leidnud. Kerli mainis, et armuõli tuleks kindlasti ka Sulle pakkuda. Kas ta tegi seda?

See armuõli on mul kapis. Ma pole seda veel peale pannud. Eks ma annan teada kuidas läks, kui ükspäev seda kasutada otsustan.

Kuidas sündis Sinu lugu «Kustub Valgus»?

See lugu sündis augusti lõpus. Ma leidsin ühe väga ilusa viiuli sämpli ja seda kuulates hakkas lugu kohe minu seest tulema. See on hästi kummaline protsess kuidas looming sünnib.

Kohati teen ma seda ise, kohati teeks nagu keegi teine. Iga kord kui ma loo olen valmis saanud, olen natuke hämmingus, et kas tõesti mina kirjutasin selle...

Seda ei saa kuidagi kontrollida ka. Vahel tahan muusikat kirjutada ja ühtegi ideed ei ole.
 

Kas video on tehtud Eestis? Loodus tundub taustal imeline. Kus see on filmitud ja millal?

Selle video tegin ma tõesti Eestis üks kuu aega tagasi. Kui lugu oli valmis kirjutatud, hakkasin ma mõtlema millise visuaali võiks sellele teha.

Esimese asjana tuli meelde mets, kus mu vanemad elavad. See asub Märjamaal ja on väga ürgse ja haldjaliku hõnguga. Selle video filmis mu ema. Isa aitas lehti kleidi peale kleepida.

Kas mõni su lugudest on leidnud LAs ka laiemat kõlapinda?

Praegu veel ei ole, aga ma usun, et varsti küll. Järgmised lood plaanin teha inglise keeles. Muusika on mul valmis kirjutatud ja hetkel tegeleme albumi produtseerimisega.

Kes aitab Sinu lugusid produtseerida ja kes abistab muusikavideode loomisel?

Selles loos olen väga palju ise teinud. Produktsioonis aitas mind üks hea sõber Rob Montes. Koostöö sujus meil väga hästi. Kuigi ta Eesti keelt ei räägi, tunnetas ta loo atmosfääri väga hästi ja tegi selle imeilusaks.

Kuidas Sul üldiselt LAs läheb? Kas vahel piinab ka pisuke koduigatsus?

Üldiselt läheb mul väga hästi! Olen nüüd signitud Printz Boardi plaadifirmasse Beets and Produce.

Koduigatsus hetkel ei piina, kuna alles hiljuti viibisin Eestis. Vaikust igatsen aga küll. Los Angeles on üpris lärmakas linn.

Kuula ja vaata Janne uut lugu! Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles