Saksa filmifestival «Uus saksa kino» tuleb taas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Alexander Fehling filmis Goethe
Fotol Alexander Fehling filmis Goethe Foto: Kino Sõprus

Homme, 5. oktoobril kl. 19:00 avatakse kinos Sõprus taas filmifestival «Uus saksa kino». Goethe Instituut esitleb koostöös kino Sõprusega eesti publikule 2010. ja 2011. aasta saksa filmide paremikku. Programmis olevaid filme näidatakse Eestis esimest korda.

«Filmil on Goethe Instituudis oluline koht, kuna see kõneleb teemadest, mis on ühiskonnas olulised. Film peegeldab nii indiviidi igapäevaelu kui ka maailma, milles ta elab - ühiskonna probleemkohti ja positiivseid aspekte. Filmid näitavad Saksa elu nii nagu see on: avatud, liikuv, individuaalne, autoriteedi suhtes skeptiline, mitmekesine, multikultuurne, iseseisev ja vaba. Filmid esitavad ilustamata pildi meie ühiskonnast,» lausus Goethe Instituudi juhataja Dr Ralf Eppeneder.

Avafilmiks on Florian Cosseni esimene täispikk mängufilm «Das Lied in mir»(Laul minus eneses). Filmi tutvustavad operaator Matthias Fleischer ja kostüümikunstnik Sandra Fink. Moderaator on Tambet Tuisk.

Filmifestivalil on rõõm võõrustada veel mitmeid teisi külalisi.

Lühifilmide programmi «Next Generation Short Tiger 2011» raames tutvustab noor filmirežissöör Christoph Englert selle aasta parimaid lühifilme.

Fotofilmi legend Gusztáv Hámos tutvustab samuti Tallinnas oma tööd.

Festivali üheks kõrghetkeks on kindlasti Wim Wendersi austusavaldus koreograaf Pina Bauschile filmiga «Pina» 3D versioonis. Filmi tutvustavad Wuppertali tantsuteatri tantsijad Julie Stanzak ja Eddie Martinez.

Mannheimi low- and no-budget filmifestival ClipAward tuleb külla kolme filmiprogrammiga: eesti režissööride lühifilmid, mis osalesid ClipAwardi võistluses; lühifilmide paremik ning muusikavideote paremik. Kohal on festivali korraldajad ja režissöörid suhtlemaks eesti publikuga.

Saksa filmifestival toimub kinos Sõprus 5.-16. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles