«Metsapoisi» esimesed sõnad: olen maailmas üksinda, palun aidake mind

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa «metsapoisi» esimesed sõnad: olen maailmas üksinda, palun aidake mind
Saksa «metsapoisi» esimesed sõnad: olen maailmas üksinda, palun aidake mind Foto: SCANPIX

Inglise keelt kõnelev teismeline poiss elas enda sõnul viis aastat Saksamaa metsas.

Ta jõudis Berliini ning läks raekotta, kust sealsetele ametnikele ütles: «Olen maailmas üksinda, ma ei tea, kes ma olen. Palun aidake mind,» edastab The Telegraph.

Ühe ametniku sõnul oskas 16 – 18-aastane poiss vaid paari saksakeelset sõna, kuid ta inglise keel olevat laitmatu.

Poiss sõnas ametnikule, et ta elas koos oma isaga, kelle nimi olevat olnud Ryan. Isa suri ning poiss liikus kompassi abil põhja suunas.

«See poiss tundus rahulik, ta ei kartnud, kuid samas oli väga vaikne. Poisile olevat soovitatud Berliini minna ning siia jõudmiseks kulus tal jalgsi mitu nädalat,» jätkas ametnik.

Teismeline kirjeldas politseile, kuidas ta vähemalt viis aastat metsas elas. Poisi sõnul läksid tema ja isa metsa elama pärast seda, kui ta ema autoõnnetuses hukkus. Isa suri hiljuti ning ta mattis isa laiba metsa, enne kui ta Berliini tulema hakkas.

«Ta mainis, et ema suri autoõnnetuses, kui ta oli veel üsna väike. Poisi arvates võis ka tema õnnetusautos olla, kuna ta jalgadel on vigastuste märke,» selgitas politseiametnik.

Ametnik püüdis poisi tausta kindlaks teha ning samas pidi talle selgitama, mis on pass, kuna poiss ei teadnud sellest isikut tõendavast dokumendist mitte midagi.

«Ta oli täiesti üllatunud, kui küsisin, kas tal on passi või ID-kaarti näidata. Pidin talle neid kirjeldama. Selle peale ta ütles, et isa õpetas ta lugema,» lisas ametnik.

Ametnikud võtsid ühendust sotsiaalhoolekandega ning ta juhatati ühte Berliini kriisikeskusse.

«Ma andsin talle linna kaardi, kirjutasin sinna mõned juhised ning selgitasin, kuidas metroopiletit osta. Tal olid taskus mõned mündid ning uurisin, kas neist jätkub,» selgitas ametnik.

Poisi sõnul olevat tema suurimaks sooviks magada voodis, sest ta elas pikka aega metsas, kus magas telgis ja magamiskotis.

Teismeline läks Berliini Charlottenburgi linnaosas asuvasse Jugendnotdiensti turvakodusse. Sealsed töötajad ei soovinud poisi kohta informatsiooni anda.

Ühe seal olnud noore sõnul oli «metsapoiss» seal nädala, siis viidi ta kuhugi mujale.

Berliini politsei pöördus Interpoli poole, et teha müstilise teismelise isik kindlaks.

Politsei esindaja sõnul määratakse poisile Saksa riigi poolt ametlik eestkostja. Juhtumi uurimine jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles