Loovkirjutajaid ootab huviring

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjutusmasin.
Kirjutusmasin. Foto: Internet

Rakvere Linnanoorte Näitetrupp ja Rakvere Teater pakuvad loomingulistele koolinoortele vanuses 13 – 17 võimalust osaleda loovkirjutamise huviringis.

Huviringi peamiseks eesmärgiks on osalejate loominguliste piiride avardamine ja praktiliste oskuste omandamine, sest loov inimene saab edukalt hakkama igas eluvaldkonnas, kuna ta suudab leida alternatiivseid lahendusi erinevates olukordades. Nagu Drakadeemia, nii on ka loovkirjutamise huviringi üheks motoks “Mõtleme kastist välja!”.

Huviringi töö koosneb teooriast ja praktikast. Praktiliste teadmiste hulka kuuluvad tekstiloome oskus üldiselt, loovteksti kui struktuurse terviku tajumine, inspiratsiooni hankimine jms.

Olulisel kohal on tagasiside roll (tagasiside andmine ja saamine), teiste osalejate nõuanded ja koostöö. Mõistmine, et loovkirjutamine ei ole midagi sellist, millega tuleb tegeleda üksi oma toas, vaid seda saab teha ka grupis ja märksa tõhusamalt.

Erinevalt Drakadeemia baasõppest, mis keskendub näidendite kirjutamisele, ei ole loovkirjutamise huviring zanriliselt piiratud – tegeleme kõigega proosast luuleni. Sel moel on noorel inimesel võimalik leida enda jaoks just õige tekstiliik, millega tulevikus edasi tegeleda.

Huviringi juhendajaks on Drakadeemia loovkirjutamise õpetaja Eva Samolberg, kes on ise kirjutanud näidendeid ja luulet. Töötanud ka põhikoolis õpetajana 4 aastat.

Vastuvõtt huviringidesse toimub 17. septembril Rakvere Rahvamaja keldrisaalis kell 11 Rakvere Linnanoorte Näitetruppi kell 13 loovkirjutamise huviringi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles