Raamatukogu näitab “Eesti köidet”

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse "Eesti köide" plakat.
Näituse "Eesti köide" plakat. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Rakveres Lääne-Virumaa Keskraamatukogus avatakse 2. septembril kell 17 näitus “Eesti köide”, kus saab näha Eesti köitekunstnike köitetöid.

Näitusel, on eksponeeritud Eesti Köitekunstnike Ühenduse liikmete poolt aastatel 1997-2010 teostatud tööd. Eksponeeritud on 28 köidet. Kunstnikke on kaksteist: Veronika Alu, Rene Haljasmäe, Tiia Eikholm, Marje Kask, Sirje Kriisa, Lennart-Jaak Mänd, Ella Summatavet, Naima Suude, Žanna Žuravel, Tulvi-Hanneli Turo, Irmeli Jaanson ja Tiiu Vijar.

Ühendus asutati aastal 1996 ning sinna kuulub praegu 13 liiget. Ühenduse peaeesmärk on eesti köitekunsti säilitamine ja tutvustamine – näituste korraldamine, kursuste organiseerimine, erialase teabe otsimine ja jagamine. Käesoleva väljapaneku eesmärk on anda ülevaade raamatuköidetest ja -objektidest, mis on teostatud viimasel kümnendil professionaalsete köitekunstnike poolt.

Esindatud on nii klassikaline, kui ka eksperimentaalne suund. Kunstnikud on väljendanud end põnevates köitmisviisides- ja materjalides, lennukates kompositsioonides ning mitmekesistes dekooritehnikates.

Näitust saab vaadata 14 oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles