Ukerdajad Kunstide Öös

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Ukerdajad: vasakult Madis Lundre, Ringo Ramul, Tanel Siimann ja Lauri Mäesepp.
Ansambel Ukerdajad: vasakult Madis Lundre, Ringo Ramul, Tanel Siimann ja Lauri Mäesepp. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Helsingi peonädala raames tähistatakse 26. augustil Suvilahtis Eesti Majas ja Furuviki villas Kunstide Ööd, kus osaleb Rakvere ansambel Ukerdajad.

Soome Eesti-seltside liit osaleb ka sel aastal Kunstide Öös, mis algab juba päeval laulva revolutsiooni seminariga, kus arutelu teemal “Laulev revolutsioon, Eesti tee taasiseseisvumiseni” juhib professor Seppo Zetterberg.

Kultuuripealinn Tallinn 2011 on Helsingi Kunstide Öös esindatud mitmeti: Eesti Majas saab vaadata otseülekannet NO99 Põhuteatri Sugrierror.com esietendusest. Tallinnast saabub ka veerev O, autoriteks kunstnikud Aet Ader, Andra Aaloe, Kaarel Künnap, Grete Soosalu ja Flo Kasearu, mida saab Suvilahtis uudistada õhtupoolikul.

Pärast Sugrierror.com etendust jätkub pidu restoranis Lämpö, kus ansambel Ukerdajad - Lauri Mäesepp, Ringo Ramul, Madis Lundre ja Tanel Siimann - mängid eesti folkmuusikat hilisõhtuni. Furuviki villas on sel aastal on pearõhk pandud Eesti taasiseseisvumise 20. aastapäevale.

Iga-aastasel rõõmurohkel Kunstide Öö üritusel ”Naabrid kohtuvad Kunstide öös” esitletakse eesti kultuuri, muusikat nii lastele kui ka täiskasvanutele, uut kirjandust, reisinippe, müüakse eesti käsitööd ja eesti hõrgutisi, matkarada lastele ning palju muud põnevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles