VaiMus toob Rakverele uue kellamängu

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kolmainu kirik.
Rakvere kolmainu kirik. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere muusikaelus saab 28. augustil avalöögi uus algatus – alustavad Vaimuliku Muusika Päevad koondnimetajaga VaiMus. Kolme nädala jooksul jõuab kuulajateni viis kontserti, mille ühisnimetajaks on vaimulik temaatika.

Esimesel kontserdil saab kuulda Kadrina Kadrisid laulmas rahvapäraseid koraaliviise vaheldumisi ansambel Kungla pillilugudega. Vähem kui nädal hiljem astuvad Art Cafés üles Weekend Guitar Trio ja Kadri Hunt. Samasse nädalavahetusse mahub veel ka Segakoor Viroonia ja Kammerkoor Solare kontsert Kolmainu kirikus. VaiMuse üks tipphetki jääb ilmselt 4. septembrisse, kui kell 17 esitletakse Margo Kõlari poolt Kolmainu kirikule kirjutatud uut kellamängu.

Esimese VaiMuse lõpetab Arvo Pärdi sünnipäevakontsert Rakvere Kolmainu kirikus. Ühtlas on see ka Eesti Filharmoonia Kammerkoori juubelihooaja avakontsert. Solistid: Kaia Urb (sopran), Marianne Pärna (alt), Tiit Kogerman (tenor), Allan Vurma (bass). Dirigent Daniel Reuss. Kavas Pärt, Schnittke, Grigorjeva, Mendelssohn, Tobias ja Brahms.

Kavas olev “Kanon pokajanen” on Pärdi kõige ulatuslikum a cappella kooriteos. Helilooja pühendas selle teose loomisele rohkem kui kaks aastat, olles pikka aega tõsiselt palveteksti süvenenud. Pärt on tunnistanud, et patukahetsuspalve teksti avastamine aastaid tagasi, kui ta end õigeusu kiriku traditsiooniga sidus, avaldas talle tugevat muljet ning selle teksti muusikasse valamisel veedetud vaimu rikastav aeg on teinud teose talle väga oluliseks.

Lisainfo: www.rakvererahvamaja.ee
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles