Punaste pandade vahel süttis kirg

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punased pandad
Punased pandad Foto: Reuters / Scanpix

Jaapanis Kawasaki Yumemigaoka loomaaias elava kahe punase panda vahel süttis kirg ja nad avastasid enda jaoks suudlemise.

Loomaaia esindaja sõnul on see pandapaar kaheksa aastat koos olnud, kuid varem pole nende juures sellist käitumist täheldatud, kirjutab Yahoo news.

«Pesukarulaste hulka kuuluvad punased pandad saavad kokku tavaliselt ainult paaritumisajal, pikaajaliselt nad koos pole,» nentis loomaia esindaja.

Jaapanis asuv loomaed on 14-aastast isaslooma ja 12-aastast emaslooma palju aastaid koos hoidnud, lootes, et nad saavad järglasi. Seni pole nad aga saanud.

Selle aasta alguses märkasid loomaaia töötajad, et need kaks punast pandat on hakanud suid kokku panema, teineteist hellitama ja koos kerra tõmbuma.

Punane panda (Ailurus fulgens) on Kagu-Aasia punakaspruun kohevakarvaline vöödilise sabaga  pesukarulane.  Selle looma keha pikkus on  50 – 65 sentimeetrit ja saba pikkus 28 – 50 sentimeetrit.  Tegutseb öösel, sööb bambusevõsusid, linnumune ja pisikesi loomi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles