Salma Hayekit šokeeris Aafrikas beebi surm

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix
Hollywoodi staar Salma Hayek, kes on ÜRO Lasteorganisatsiooni UNICEF poolt noorte Aafrika emade heaks korraldatava teetanusevastase kampaania reklaamnägu, andis hiljuti eksklusiivintervjuu Eesti ajakirjale Marie Claire.

Staar sõitis kampaania raames Sierra Leonesse ennetustööd jälgima ning jagas oma emotsioone ajakirja vanemtoimetaja Kristel Kossariga.

«Kohe pärast saabumist tabas mind seal emotsionaalne šokk – olin vapustatud, kui nägin vaevalt nädalase beebi surma,» kõneles filmitäht.

«Kuid mida kauem seal viibisin, seda enam tekkis ka lootust, sest nägin, kuidas kohalikud naised, noored viljastumiseas tüdrukud ja noored emad võtsid asja väga tõsiselt ning osalesid agaralt vaktsineerimisprogrammis.»

Filmistaari sõnul on oluline endale teadvustada, et hädasolijat saab aidata igaüks. Teetanuse vastu võidelda aitab iga ema, kes ostab Pampersi erimärgistusega mähkmepaki.

Pampers annetab nimelt selle aasta lõpuni igalt müüdud erimärgistusega mähkmepakilt UNICEFile raha ühe teetanusevaktsiini ostmiseks.

«Üksainus mähkmepakk võib päästa ühe lapse elu Aafrikas, see on väga oluline,» kõneles staar.

«Ma olen küll äärmiselt õnnelik ja tänulik, et mu väike tütar on hästi terve ja tubli – samas mõtlen alati, kui vaatan oma tütreraasu, ka neile paljudele lastele, kellel pole nii hästi läinud,» rääkis Hayek.

Hayek rõhutas intervjuus ühiskondliku aktiivsuse tähtsust ning lubas tulevikuski sotsiaalkampaaniatest osa võtta. «Sõltub muidugi kampaania eesmärgist,» sõnas ta.

Pikemat lugu Salma Hayekiga loe Marie Claire detsembrinumbrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles