Contra assisteerib Pärnu puhkpillikvintetti

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Contra luuletust ette kandmas.
Contra luuletust ette kandmas. Foto: Laine Ülemaante

Sel pühapäeval, 17. juulil esitab Pärnu puhkpillikvintett “Raepromenaadil” lugusid loomadest ja muusikutele loeb vahetekste luuletaja Contra.

Pärnu kontserdibüroo produtsent-toimetaja Maarja Taltsi teatel astub puhkpillikvintett üles koosseisus Leonora Palu flöödil, Anna Šulitšenko oboel, Edmunds Altmanis klarnetil, Tarmo Velmet fagottil ja Jan Pentšuk metsasarvel.

Pärnu linnaorkestri puhkpillisolistidest koosnev kvintett alustas tegevust möödunud aastal. Noor ansambel on kolme erineva kavaga esinenud Pärnus ja andnud kontserte Leedus. Möödunud detsembris toimunud kontserdil esineti sekstetina koos Pärnu linnaorkestri peadirigendist pianisti Jüri Alperteniga. Puhkpillikvintett koosneb puupuhkpillidest, ent on instrumentide tämbrilise erinevuse tõttu väga värvirikas.

Luuletaja Contra on tuntud ka särava lavaesinejana. Tema luule on lõbus ja laululine, virtuoosse keelekasutuse ja leidlike riimidega. Pühapäevasel kontserdil esitatavad tekstid, mille esitamisel muusikudki kaasa löövad, on Contra omanäoliseks ja temale iseloomulikult muhedaks sättinud.

Puhkpillikvintett kannab kontserdil ette helitöid loomadest eri autorite pilgu läbi. Kõlavad Sergei Prokofjevi “Petja ja hunt”, Camille Saint-Saёnsi “Loomade karneval”, Luciano Berio lastenäidend “Opus nr Zoo” ja Gwen Parry-Jonesi “Winnie Puhhi süit”.

Kontsert algab Pärnu Raehoovis kell 20 ja on kõigile tasuta.

Märksõnad

Tagasi üles