Raehoovis lummavad akordionihelid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu akordionistid Simona Šukytė ja Laimonas Salius.
Leedu akordionistid Simona Šukytė ja Laimonas Salius. Foto: Pärnu kontserdibüroo

Sel pühapäeval, 26. juunil saab Pärnu raehoovis alguse tänavune Raepromenaadi kontsertsari ja esimesel kontserdil astuvad üles kaks noort Leedu akordionisti.

Kontserti korraldava Pärnu kontserdibüroo produtsendi-toimetaja Maarja Taltsi teatel esitavad leedulased Simona Šukytė ja Laimonas Salius loomingut J.S. Bachi, D. Scarlatti, A. Piazzolla, F. Angelise, V. Semjonovi, A. Zhurbini, J. Tamulionise varasalvest.

Šukytė õpib Leedu muusika- ja teatriakadeemias teisel kursusel. Lõppeva õppeaasta viimase semestri õppis ta Helsingis Sibeliuse muusikaakadeemias Matti Rantaneni juures. “Alles 21aastase noore akordionistina on tema tegutsemisampluaa muljetäratav: sooloesinemistest konkurssideni, kammermuusikakoosseisudest akordioni ja klavessiini meistrikursusteni,” märkis Talts.

Vaid 20aastane akordionist Laimonas Salijus lõpetas möödunud kevadel Juozas Gruodise konservatooriumi Gražina Lukošienė klassis. Praegu õpib ta Vilniuses Leedu muusika- ja teatriakadeemias professor Eduardas Gabnys’i klassis. Ta on olnud edukas mitmetel rahvusvahelistel konkurssidel. Lisaks solistitegevusele osaleb Laimonas Salijus duos D'accordo ja akordionitrios Chill Out.

Leedule au toonud noortele akordionistidele on tunnustust avaldanud ka president Dalia Grybauskaitė.

Kontsert algab pühapäeval kell 20 ja on kõigile tasuta. Vihma korral toimub kontsert raekoja saalis.
 

Märksõnad

Tagasi üles