Mis on Ithaka Maria ja Tomi Rahula 18-aastase suhte saladus?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ithaka-Maria "Eesti laul 2011" riided müügis
Ithaka-Maria "Eesti laul 2011" riided müügis Foto: facebook.com

Ithaka Maria, pärisnimega Gyrcelea-Ithaka-Maria Rahula(31), on olnud ansamblite Slobodan River ja Best B4 liige, kuid alates 2006. aastast tegutseb edukalt muusikamaailmas sooloartistina.

1997. aastal abiellus Ithaka-Maria klahvpilimängija ja laulukirjutaja Tomi Rahulaga ning 2002.  sündis nende perre tütar Agathe Vega. Kaunis lauljatar rääkis Buduaarile, mis on tema õnneliku abielu saladus ning milliseid omadusi ta Tomi juures enim hindab.

Juba 14 aastat abielus olnud Ithaka Maria arvab, et õnneliku abielu saladus on teineteise täiendamine, toetamine ja mõistmine. «Ma arvan, et ülim õnn on siis, kui leiad üles oma teise poole. See on äratundmine, et rohkem otsida pole vaja. Tunne, et me oleme üks - tulgu, mis tuleb. Võib-olla on see arusaamine, et oma valik elus on tehtud ja selle eest tuleb vastutada. Tulebki nii lihtsalt omavahel hakkama saada. Põhiline on ilmselt üksteise täiendamine, toetamine, mõistmine. Sealjuures võiks ka aru saada, et toredaid ja huvitavaid inimesi on maailmas palju (õnneks!), aga me ei pea nende kõigiga kooselu katsetama, võib ju lihtsalt mõnda aega armunud olla. Ehk võiks seda nimetada "üksiku saare efektiks" - abiellu võiks astuda inimesega, kellega oleks nõus ja valmis üksikul saarel elama,» jutustab ta. Ühe eduka paarisuhte alustaladeks peab Ithaka õnnelikke ja tarku inimesi, kes omavahel absoluutselt kõigest vabalt rääkida saavad. «Egoismile ja emotsioonidele eelistaks armastust ja hästi läbisaamist. Elementaarne on see, et tullakse teineteisele vastu, nii palju kui võimalik,» lisab ta.

Kuidas aga suhtub Ithaka-Maria petmisesse ning selle andestamisse? «Petta, see tähendab astuda ühiste väärtuste ja kokkulepete kallale! See on õnnetus mõlemale poolele mitmest aspektist. Küsimus ei ole andestamises, vaid selles, mida iseendas ja suhtes ära lõhutakse. Mingeid asju lihtsalt ei paranda kunagi ja siinkohal ei tööta, et kõik, mis ei tapa, teeb tugevaks. Lihtsam on mitte petta, kohe kindlasti! See ei tohiks väga raske olla, kui hinnatakse adekvaatselt nii enda kui ka partneri vajadusi ja individuaalsust,» on lauljatar endas kindel.

Pulma-aastapäeva asemel tähistavad Ithaka ja Tomi hoopis muud tähtpäeva. «Huvitaval kombel tähistame me hoopis päeva, mil n-ö käima hakkasime. Sellest päevast, mil Tomi küsis, et kas ta võib mind enda tüdrukuks nimetada, on nüüd kokku 18 aastat. Peame teineteist alati meeles tähtpäevadel ja seda väga lihtsal moel - teeme kingitusi, üllatusi, toome lilli. Minu jaoks on see väga oluline, kuigi pole ma mingi materialist. Valitud kingitus või lilled näitavad, millega sa antud hetkel inimesele seostud,» arvab Ithaka.

Neid omadusi, mida lauljanna oma abikaasa Tomi juures armastab, on väga palju, kuid välja toob ta 5 põhilist:

1. Kui mingis suhtes inimesed rõhutavad, et neil on vaja rohkem õhku, ruumi, mingit distansi, siis mina olen selles suhtes imelik, et vajan armastuse toitmiseks intiimsust, kontakti, lähedust - mida enam saan juures ja koos olla, seda enam armastan. Pole kusjuures küsinud, kas Tomi lihtsalt arvestab ja on leppinud selle minu iseärasusega või on ta ise samasugune. Igal juhul püüab ta jälgida minu meheideaali, kel peaks olema mu jaoks piiramatult ressursse - armastust, aega ja tahtmist selle kõrval mu soovid reaalsuseks muuta. 

2. Veel armastan seda, et ta on avameelne ja otsekohene. Eesti mees vist kipub lähisuhtes oma tundeid ja emotsioone varjama, eriti kui need on õrnad. Ning kui turtsub, siis peab põhjust mingi kavalusega välja meelitama või ego poputama. Tomi väga suur väärtus on aval olek. Sellega hoiab tohutult energiat kokku, mida õigesse kohta suunata. Saame teineteisele toeks olla, kui räägime asjadest. Pealegi, mida enam rääkimist harjutame, seda paremini õpime teineteise mõtteid lugema ning see on veel eriti ökonoomne.

3. Ta on südamest ja siiralt alati minu poolt! Mis ei tähenda, et ta mind ei kritiseeriks või ei õpetaks, vastupidi, ta teeb seda kõike minu huvides, on tähelepanelik ja osavõtlik.

4. Ta on fantastiline isa meie tütrele.  

5. Tema sõna maksab. Kõige lihtsam näide, kui ta ütleb, et on viie minuti pärast kohal, siis ta on kohal täpselt viie minuti pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles