Uus nädal toob kuumale leevendust

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm.
Vihmane ilm. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Milline vahemereline ilm! Sünoptikud ütlevad, et lõuna- ja kagutuul tõi selle meile Aafrikast.

Merevesi on ujumiseks veel suhteliselt jahe: Pärnus 20 ja Haapsalus 23 kraadi. Põhjarannikul jäävad  veetemperatuurid palju madalamale. Sisemaa veekogude vesi on ujumiseks paras: 21–26 kraadi.

Kõige soojem päev oli Lõpel 8. juunil, mil termomeeter näitas varjus 30,5 kraadi. Tänaseks ja homseks lubatakse veel sooja suveilma.

Vanarahvas on tähele pannud, et kui juuni esimene pool on kuum ja põuane, siis teine pool vilu ja vihmane. Peaks vist nii minemagi. Sünoptikud on arvamusel, et järgmisel nädalal lähevad ilmad jahedamaks ja nädala teisel poolel on oodata vihma ja äikest.

Olen Elioni klient ja sain hoiatuskirja, et äikese ilmnemisel tuleb kõik moodsad aparaadid vooluvõrgust välja lülitada, isegi telefonijuhe. Arvutile pidi äike mõjuma   halvasti juba kolme kilomeetri kauguselt.

Jaanipäev jõuab üsna pea ja tuntakse huvi, kas see tuleb vihmane või kuiv. Maalehe ilmatargad arvavad nii ja naa. Üldiselt on jaanilaupäevad rohkem sajused olnud, jaanipäev ise aga kuivapoolne. Eks see ole varsti näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles