Kesk-Eesti teatrihuvilisi ootab suvekool

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide huviteatri kõige edukam lavastus läbi aastate on olnud «Vanamehed seitsmendalt»: tükk noppis auhindu erinevatelt festivalidelt ja seda mängiti üle paarikümne korra. Nikolaus (Ants Välimäe, paremal) ja Voomer (Anton Rubis).
Paide huviteatri kõige edukam lavastus läbi aastate on olnud «Vanamehed seitsmendalt»: tükk noppis auhindu erinevatelt festivalidelt ja seda mängiti üle paarikümne korra. Nikolaus (Ants Välimäe, paremal) ja Voomer (Anton Rubis). Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

11. ja 12. juunil on Raplamaal Käru vallas Toosikannu puhkekeskuses Kesk-Eesti harrastusteatrite suvekool.


Raplamaa rahvakultuurispetsialist Irina Pärila ütles, et see on Raplamaa ja Järvamaa harrastusteatrite näitlejaile ja lavastajaile esimene ühine suvekoolitus.
Pärila märkis, et EMTA professor Tõnu Tepandi õpetab kõnetehnikat, sertifitseeritud lavavõitluse õppejõud Indrek Sammul lavavõitlust ning teatri projektijuhtimise koolitust veab Kesk-Eesti teatritrupi juht Ants Välimäe. Suvekooli on end kirja pannud 16 truppi Rapla- ja Järvamaalt kokku 110 harrastusnäitlejaga.

Pärila sõnas, et lisaks koolitustele on kavas ühine folgiõhtu. «Nautida saab ka Jüri Tuuliku novellide põhjal valminud ja palju kiidusõnu kogunud etendust «Külatraagik», mille lavastaja ja peaosatäitja on Margus Mankin,» lisas ta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles