Tsirkusekunsti tipp Cirque du Soleil tuleb Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. - 30. detsembrini esineb Tallinnas, Saku Suurhallis maailmakuulus Cirque du Soleil, kelle kogupere etendusi on üle maailma külastanud juba pea 100 miljonit pealtvaatajat. Esmakordselt Eestis etendusi andev Cirque du Soleil toob publikuni oma kuulsaima ja enimmängitud originaalshow Saltimbanco.

Cirque du Soleil (Päikesetsirkus) loodi 1984. aastal Kanadas Guy Laliberté ja noorte tänavaesinejate trupi poolt väga lihtsal eesmärgil – lõbustada publikut, näha maailma ning ise sellest kõigest rõõmu tunda. Tänaseks on ettevõttel 5000 töötajat, kelle hulka kuulub enam kui 1200 artisti 50 erinevast riigist.

«Cirque du Soleil on toonud imetlust ja rõõmu peaaegu sajale miljonile pealtvaatajale 300 linnas viiel mandril. BDG püüdis üle maailma tuntud tsirkusetruppi siia saada ikka mitu head aastat ja mul on äärmiselt hea meel tõdeda, et nüüd lõpuks tulevad nad ka Eestisse» kinnitab  BDG Music tegevjuht Eva Palm.

Aastate jooksul on Cirque du Soleil'd pärjatud ka mitmete rahvusvaheliste mainekate auhindadega nagu Emmy, Gemini, Drama Desk, ... Cirque du Soleil asutaja ja juhataja Guy Laliberté omab Hollywoodi Tähtede Alleel ka omanimelist tähte.

Tihti kutsutakse Cirque du Soleil'd eksklusiivselt esinema ka erinevate suurte ürituste raames, nagu näiteks 2009. aasta Eurovisiooni avapidu Moskvas ja Expo 2010 maailmanäitus Hiinas, Shanghais.

Cirque du Soleil'l on kokku 22 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob Cirque du Soleil oma juba klassikaks saanud show Saltimbanco.

Saltimbanco on Cirque du Soleil kuulsaim etendus, mis on täis suurlinna rõõmsaid ja värviküllaseid lugusid. Seda on näinud alates 1992. aastast rohkem kui 12 miljonit entusiastlikku fänni üle kogu maailma. Igal aastal külastatakse selle kuulsa etendusega ligi 40 erinevat linna ning etendused antakse alati täissaalidele. See on furoori ja elevust tekitanud Aasiast Ameerikani ning Austraaliast Euroopani.

«Cirque du Soleil ootab suure põnevusega oma esmakordset esinemist Eestis. Saltimbanco on etendus, kus on oskuslikult liidetud kõrgetasemeline akrobaatika ja tsirkusekunst ning sellest kujuneb enneolematu põnevust täis teatraalne elamus. Saltimbanco on pannud ahhetama publikut üle kogu maailma ja me ootame suure huviga oma etendusi Tallinnas,» sõnab Cirque du Soleil asepresident Finn Taylor.

Saltimbanco tuleneb itaaliakeelsest väljendist saltare in banco, mis tähendab sisuliselt pingi peal hüppamist. See on rahvusvaheline lavastus, milles osaleb 51 artisti ja muusikut enam kui 20 riigist.

Saltimbanco on tulvil kütkestavaid, võimatuna näivaid köielkõndimisi ja hüppeid, keerlemist ümber kõrgete Hiina postide ja rabavaid etteasteid suure kiigega, Maa külgetõmbejõudu trotsivaid trikke benji-köiel ja rippkangil, köitvat žongleerimist ja akrobaatilisi numbreid jalgrattaga ning väga erinäolisi kloune. Põhjalikult läbimõeldud tehnika ja originaalne lavakujundus on läbi põimunud vaatemänguliste kostüümide, imepärase valgustuse, huumori, innustava muusika ja maagiaga. Saltimbanco on värvikas ja hämmastav meelelahutuslik etendus, millest tunneb rõõmu kogu pere.

Muusikal on Saltimbanco etendustel väga suur roll. Helilooja René Dupéréd on spetsiaalselt Saltimbanco show jaoks kirjutanud originaalmuusika, mida etenduste ajal esitab alati live-bänd - viis pillimängijat ja kaks lauljat.

Live-esitlus lisab Saltimbancole energiat ja värvikust ning nii saab bänd end laval toimuvaga ühes rütmis hoida. Muusikud järgivad lavategelaste liikumist ja muusika kõlab tegevusega sünkroonis.

Maailmakuulus Cirque du Soleil annab Tallinnas, Saku Suurhallis neli etendust alates 28. detsembrist. Etenduste ajad: 28. detsember (kell 19:00), 29. detsember (kell 15:00 ja 19:00) ja 30. detsember (kell 19:00).

Piletid Cirque du Soleil Saltimbanco Tallinna etendustele tulevad müügile kolmapäeval, 1. juuni hommikul kell 10:00 Ticketpro internetipoes ja Ticketpro müügipunktides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles