Tallinnas aidatakse loobuda suitsetamisest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kõiki suitsetamisest loobuda soovijaid oodatakse esmaspäeva, 30. mai päeval Tallinna Raekoja platsile Nicorette'i tasuta nõustamisele ja süsinikdioksiidi mõõtmisele.

Ürituse pressiesindaja Aive Hiiepuu sõnutsi on suitsetamine statistika järgi surma põhjustajana teisel kohal maailmas. Eestis sureb arvestuslikult suitsetamisest põhjustatud haigustesse 2000 inimest aastas, enim suitsetavad Tallinnas ja Ida-Virumaal elavad keskharidusega mehed.

Suitsetamine põhjustab Eestis pea iga viienda surma. Suitsetaja elab keskmiselt kaheksa aastat vähem kui mittesuitsetaja ja seda peetakse teenäitajaks teistele riskikäitumiste liikidele. Suitsetajast saab tõenäoliselt kaheksa korda kiiremini narkomaan kui mittesuitsetajast.

Hiiepuu kinnitusel ei ole eelnevad faktid andnud siiani põhjust, et inimesed loobuksid suitsetamisest. Seepärast tuleb igal aastal meelde tuletada, et oma tervisest saab hoolida vaid igaüks ise.

Nii tähistatakse 31. mail kogu maailmas tubakavaba päeva. Tallinnas toimub päev varem üritus, millel tutvustatakse nii Nicorette'i tooteid kui mõõdetakse CO2 taset. Kohal on Põhja-Eesti regionaalhaigla suitsetamisest loobumise nõustamise kabineti õed, kes pakuvad peale mõõtmise professionaalset nõustamisabi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles