Uus Eesti kodanik Ali Adil: Eestimaa ei ole mind kutsunud - kui olen siin, pean õppima keelt!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Radar», Ali Adil
«Radar», Ali Adil Foto: Kanal 2

Ali Adil on 8 aastat tagasi Eestisse saabunud pakistanlane, kes armus meie riiki esimesest silmapilgust. Tänaseks räägib ta puhtalt eesti keelt, on abielus ning väikse tütre isa

«Iga kord ollakse üllatunud mu eesti keele oskusest - inimesed on 50 aastat Eestis elanud ja ei oska eesti keelt, aga sina oskad!» räägib tänases Radaris augustis president Kaljulaidilt Eesti kodakondsustunnistuse saanud mees.

«Eestisse tulek oli minu otsus. Eestimaa ei ole mind kutsunud. Kui ma olen siin, siis ma pean õppima eesti keelt. Ma ei taha ebaviisakas olla, aga see on minu arvamus. Minu otsus oli siia tulla, muidu võib inimene alati siit ära minna.»
Radar saatis Alid päeval, mil ta kodakondsustunnistuse sai. Kes on Ali, miks ta Eestisse armus ning kas ta sel tähtsal päeval ka president Kaljulaidiga koos pilti sai teha, vaata täna õhtul kell 20 algavas Kanal 2 saates Radar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles