Näosaate võitis Valter Soosalu (8)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Su nägu kõlab tuttavalt» kuuenda hooaja võitis Placido Domingot kehastanud Valter Soosalu. Valter annetas võidetud 10 000 eurot MTÜ-le Enneaegsed Lapsed.

Neljanda koha sai Elina Born, kolmandale tuli Marta Laan ja teise koha võitis Hele Kõrve.

Näosaate finaal
Näosaate finaal Foto: Madis Sinivee

FINAALI ESITUSED

Elina Born - Christina Aguilera «Ain't No Other Man»

«Sa viisid oma lapsepõlveunistuse ikka väga uhkelt ellu. Sa olid oma sõiduvees. Sa oskasid siin laval hästi ringi mööbeldada ja väga hästi laulda,» kiitis kohtunik Olav Osolin.

«Sa oled ikka väga-väga tubli. Mulle väga meeldis. Väga palju sarnasusi oli. Särtsakas ja tore avanumber oli,» jätkus Tanja Mihhailova-Saarel vaid häid sõnu.

«Hommikul läksid mul kõrva lukku ja nüüd läksid lahti. See näitab, et muusika on tervendav,» pajatas Mart Juur oma raskest elust.

«Mul on kohutavalt hea meel su pärast. Sa oled saanud ennast selle saate jooksul mitmekülgselt avada,» elas Andrus Vaarik Elinale kaasa.

Daniel Levi - Coldplay «A Sky Full of Stars»

Marta Laan - Salvador Sobral «Amar Pelos Dois»

«Ma olen Eurovisiooni aastaid kommenteerinud ja lõpuks ometi kuulsin ka ühe eurolaulu ära!» rõõmustas Mart Juur.

«Ma nägin väikest imet, mul läksid silmad märjaks. Kuna produtsendid ütlesid, et meil on ajahäda, ei tohi ma rohkem rääkida,» teatas Andrus Vaarik.

«Mulle meeldib kogu selle asja juures see, et seesama keha esitas meile Florence Jenkinsit ja nüüd seda. Ma usun, et sa üllatad täna Valterit sellega, et sa edestad teda,» sõnas Olav Osolin.

«See oli tõepoolest imeilus lugu ja sa olid väga usutav. Sa oled üks äge inimene!» kiitis Tanja Mihhailova-Saar ja lisas, et ta ootab põnevusega, mil Martaga lava jagada saab.

Hanna Martinson - Salt-N-Pepa «Push It»

Andres Dvinjaninov - Meie Mees, mix lugudest

Valter Soosalu - Placido Domingo «Parla piu piano»

«Tuli ära! Nüüd on näosaates esinenud kõik kolm tenorit. Nüüd tuleb vaid mõelda, mida sellega edasi teha,» arutles Tanja Mihhailova-Saar.

«See oli suurepärane. Sa oled mees nagu laulupidu - dirigeerid, laulad ja võid torni otsas särada nagu laulupeotuli. Kas sa tead, mitut tenorit on vaja, et pirni vahetada? Ühtegi. Sest sopran tuleb ja paneb lambi põlema sel ajal, kui tenorid häält lahti laulavad,» pajatas Mart Juur.

«Teis on hämmastavalt palju sarnast Placido Domingoga. Ma arvan, et sa juba 44-aastaselt oled METi laval New Yorgis,» ütles Andrus Vaarik. 

«Mina olen täiesti veendunud, et Eesti rokirahvas juubeldab, et Põhja Konnal on ometigi normaalne laulja, kes saab kõikide viisidega hakkama,» märkis Olav Osolin.

Bert Pringi - t.A.T.u «Nas ne dagonjat»

Hele Kõrve - Europe «The Final Countdown»

«Ma ei jõua sind ära kiita! Sa tead, et ma armastan sind! Nii ühtlast hooaega ei ole seni olnud,» õhkas Andrus Vaarik.

«Sinu kolleeg Andero Ermel ütles pärast Freddie Mercury kehastamist, et selliste hetkede nimel tasub elada. Tore on näha, et ka sina oled suurele rokile näpu andnud,» vaimustus Olav Osolin.

«See oli fantastiline punkt sellele hooajale,» kiitis Tanja Mihhailova-Saar.

«Sa andsid sellele suurele laulule elu. Kõik kohad on karvu täis, päriselt!» ütles Mart Juur.

Kalle Sepp ja Raivo E. Tamm kehastasid Ivo Linnat ja Michael Jacksonit.

Näosaate finalistid
Näosaate finalistid Foto: TV3

ENNE SAADET

Elina Born kehastub finaalsaates Christina Aguileraks ja laulab lugu «Ain't No Other Man».

«Ta on lapsest saati olnud üks mu lemmikartistidest ja tänu temale avastasin ma enda hääles jõu, et julgeda laulda natuke tugevamalt!» kommenteeris Elina oma loovalikut.

Elinale tuli üllatuseks, et finaali pääses tema, mitte Andres Dvinjaninov: «Tõepoolest oli üllatus. Minu arvates tõesti pole vahet, kes seal finaalis on – kõik väärivad kohta!»

Valter Soosalu valis Placido Domingo laulu «Parla piu piano».

«Placido Domingo – see on päris suur tükk küll jah. Loosinupp mulle siiani ei võimaldanud proovida klassikalist laulmist ja nüüd on võimalus ise valida! Ma laulan «Parla piu piano», «Ristiisa» filmi soundtracki,» kergitas Valter saladuseloori.

«Võidu peale ma ei mõtle. See on selline number, mida saan endale teha ja loodan, et publikule meeldib. Kui mõelda saali mahutavuse peale – laulupeol oli neid inimesi, keda juhatasin, veidi rohkem, aga situatsioon on täiesti teine. Laulmine on dirigeerimisest sedavõrd erinev protsess, et nii suure publiku ees enda laulunärvi ma testida pole saanud. Ja rahvahääletus on alati ettearvamatu. Sel hooajal on selline seltskond koos, kes väga ei mõtle sellele. Küsimus on ikka selles, et endil oleks lõbus ja vaatajatel lõbus. See on ikkagi ajaviide ja sellele tulekski keskenduda,» sõnas Valter.

Elukaaslase Martaga koos finaaliks valmistumine on Valteri sõnul tore. «Eks me ikka hoiame üksteisel silma peal. Ettevalmistamine on hästi lõbus. Olgugi, et on finaal, ega see nii palju ei erine eelnevatest saadetest. Kuidas seda õiget karakterit ja häält otsida – see kõik käib samamoodi, kui stuudiosaadetega,» kommenteeris Valter.

Marta Laan kehastub eurolaulik Salvador Sobraliks ja esitab Portugali võidulugu «Amar Pelos Dois».

 «Ei tea, kas see on pisarakiskuja – oleneb, kuidas välja tuleb. Loodan väga, et see õnnestub. Salvador Sobral võitis kohe mu südame, kui esimest korda teda nägin ja kuulsin. Ta on väga kihvt muusik ja see liigutab mind,» kommenteeris Marta.

Salvador Sobral on oma etteastes jäänud väga rahulikuks ja lavanärv peaaegu et puudub. Kuidas kavatseb Marta saavutada närvivaba oleku? «Ei tea, ei oska öelda. See selgub Saku Suurhalli laval. Kindlasti on lavanärv olemas!» sõnas Marta.

Marta võitjat ennustada ei oska: «Nad kõik on mulle saanud headeks sõpradeks, lõppkokkuvõttes, mis vahet seal on, kes võidab!»

«Ma arvan, et see on väga ilus, suur ja võimas valik ja ta saab sellega suurepäraselt hakkama!» ootab Marta põnevusega elukaaslase Valter Soosalu etteastet.

Hele Kõrve astub bändi Europe kingadesse ja tuleb lavale hittlauluga «The Final Countdown».

«Ennekõike tuleks mõelda selle peale, et need lood, mis me kõik teeme, oleks eriilmelised. Tundus, et oleks vaja midagi sellist, mis vääriks Saku Suurhalli laval olemist. Selle looga on tore hullata laval! «The Final Countdown» on nagu i-le täpp peal!» sõnas Hele.

Hele võitjat ennustada ei oska, aga usub, et tõenäoliselt läheb see Valterile või Martale.

«Emmale-kummale see võit läheb ja nad väärivad seda! Nad on puhta lehena tulnud inimeste ette ja olnud suurimad üllatajad!» arvas Hele.

«Su nägu kõlab tuttavalt» kaheksas saade
«Su nägu kõlab tuttavalt» kaheksas saade Foto: Mardo Männimägi

Bert Pringi astub näosaate finaalis lavale koos Liina Vahtrikuga.

«Nalja peab ka saama! Selle saate eesmärk on meelelahutus ja lõbustada inimesi,» põhjendas Pringi oma artistivalikut.

Miks on nii, et meeste poolt tehtavad naisrollid kukuvad harilikult paremini välja, kui naiste poolt tehtud meesrollid? «Ma arvan, et meesterahval toimib see lihtsalt kergemini. Kui naisterahvas hakkab meest tegema, siis on palju keerulisem saada huumorit sinna. Kui väliselt panna kõrvuti, on koomilisem alati naiseks tehtud mees, mitte vastupidi. Meestel on seetõttu eelis, kindlasti,» arvas Pringi.

Bert ennustab võitjaks Valter Soosalu. «Ma prognoosin ette, et mees võidab. Valter on hästi andekas, särav, tal on tugev energia. Kui kolm finalisti on naissoost, siis on tal mehena eelis. Enamik helistajatest on naised. Aga see on ainult ennustamine,» ütles Pringi.

Andres Dvinjaninov parodeerib finaalis Meie Meest.

«Väga tõsiselt ei saa Meie Meest kuskilt otsast võtta. Plaksutage kaasa ja lustige, sest on pühapäeva õhtu ja mis Sa muud ikka teed, kui lustid snkt saatel!» kommenteeris Dvinjaninov oma artistivalikut.

Dvinjaninov end Aivar Riisalule omaselt poliitikas ei näe. «Vaadates poliitikuid ja kogu seda, mis poliitikas toimub – see on masendavalt raske töö. See on erakordselt keeruline, pidevalt kahe tule vahel olemine, selleks peab olema erakordne närv ja tahe seda teha ning vastu pidada. Minul pole seda tahet,» sõnas Dvinjaninov.

Hanna Martinson parodeerib artisti nimega Salt 'n' Pepa. 

«Ma ei taha teadagi, mis tunded mind seal valdavad. Olen üliemotsionaalne. Mõtled tagasi sellele teekonnale, kui keeruline see on olnud, kui vahva see on olnud. See saade on mulle nii südamesse läinud, et päris kindlasti olen kurb,» tunnistas Hanna.

Miks osutus valituks just Salt’N’Pepa? «Võib-olla see nimi ei ütle palju, aga see kollektiiv oli kunagi väga populaarne ja nüüd natuke nad jälle tegutsevad. See on räpi-naiste kollektiiv. Kui selle laulu biit läheb tööle, siis saavad kõik aru, mis lauluga tegu. Ma salaja lootsin, et saates on seda võimalik teha, aga polnud, ja nüüd olen õnnelik, et saan Saku Suurhallis seda teha,» põhjedas Hanna.

Saku Suurhallis esinemist Hanna väga ei karda, küll aga on ta elevil. «Ma pole kunagi olnud nii suure publiku ees, kui Saku Suurhall. Aga suure publiku ees tunnen end palju paremini, kui väikse – mida suurem, seda parem. Võib-olla sellepärast, et seal on seda intiimsust vähem ja saangi hullu panna ning kestast väljuda. Kindlasti on see minu jaoks uus kogemus, aga väga ootan seda. Kava on väga äge ja tantsuline,» sõnas Hanna.

Daniel Levi Viinalass toob lavale Coldplay.

«Minu esimene suur kontserdielamus oli Coldplay kontsert. Olin täiesti lummatud! Laulja oli nii kaugel, väike täpike, aga mul oli siiski tunne, nagu ta räägiks minuga! Teen selle Saku Suurhallis ära ja katsun samamoodi tekitada inimestes tunde, et ka kõige kauem inimene tunneks nagu ma räägiks justkui temaga,» seletas Daniel loovalikut.

Daniel võitjat ennustada ei oska: «Kõik võistlejad teevad nii hästi, annavad endast maksimumi – nad kõik võivad niimoodi paugutada, kui on vaja üllatada!»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles