Jaapani öine valgustatus enne ja pärast katastroofi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombineeritud pilt Jaapani öisest valgustatusest. Vasakul 2010. aastal ja paremal 12. märtsil ehk päeva pärast katastroofi
Kombineeritud pilt Jaapani öisest valgustatusest. Vasakul 2010. aastal ja paremal 12. märtsil ehk päeva pärast katastroofi Foto: SCANPIX

USA ookeani ja atmosfääri administratsioon (NOAA) avaldas meteoroloogilise satelliidi pildid Jaapani valgustatusest öisel ajal.

Esimene foto on tehtud 2010. aastal ning sellel on näha, et Sendai piirkond, mis sai maavärinas ja tsunamis väga kannatada, on hästi valgustatud, edastab Reuters.

Teine pilt on tehtud päev pärast 11. märtsi kaksikkatastroofi. Öist valgustatust on nii Sendais kui ka kogu Jaapanis märgatavalt vähem.

Põhjuseks asjaolu, katastroof hävitas suurel alal elektriliinid. Osa Jaapani tuumareaktoreid sai kannatada, eriti aga Fukushimas asuv. Elektritootmine kahanes ning mindi üle energia kokkuhoiu režiimile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles