Avasta koos Just Filmiga!

PÖFF
, Mikk Granström
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Eesti suurim noorte- ja lastefilmide festival Just Film toimub tänavu juba 16. korda ning uudistab ja avastab maailma veelgi julgemalt kui varem. 11.-20.novembrini  toob festival oma avastused teieni, kutsub kõiki filme vaatama ning kaasa mõtlema ja rääkima.

Tihti on nii, et uus tundub põnev, aga samas teeb meid ka pisut ettevaatlikuks ja kõhklevaks ning hirm hoiab justkui tagasi. Siis on hea, kui on keegi, kes näitab, et hirmuks pole põhjust ja kinnitab, et iga nurgatagune ei varja hirmsaid kolle. Koletisi ja monstrumeid on alati kujutatud halvana, aga mis siis, kui teeks vahelduseks teisiti? Ja just seda Just Film sel aastal teebki.

 

Tänavuses programmis on palju filme, mis tõestavad, et kollijutte ei tasu uskuda. Näiteks film “Abulele” räägib loo sõbralikust koletisest, kes hoiab inimeste ilusaid lapsepõlvemälestusi ja meenutab, et usuksime imedesse. Fantaasiarikastesse seiklustesse tõmbavad meid "Kui koletis kutsub" ning dokumentaalfilm "Nad kutsuvad meid koletisteks", mis näitavad kuidas eluga pahuksisse sattunud poisid peavad elus uue lehekülje keerama.

 

Just Filmi traditsiooniks saanud noortefilmide- ja lastefilmide programm tulevad taas. Loomulikult ka Just Filmi dokumentaalfilmide programm DOC@Just ja lapse õiguste programm. Aga tänavune Just Film toob endaga ka uut ja huvitavat.  Näiteks on koostöös Eesti Teadusagentuuriga ellu kutsutud "Teadusfilmide eriprogramm", mille raames toome teieni kaasahaaravad teadusfilmid. Teine oluline programm on sallivust ja tolerantust propageeriv eriprogramm, kus näeme erinevaid noori, kes on mingi põhjusel pidanud oma kodumaalt lahkuma, kohanema uuega ja tulema toime hirmudega, mis nii suurte elumuutustega kaasnevad.

 

Kuueteistkümnes festival toob teieni 50 täispikka filmi, mis on hoolega valitud ligi 1000 kandidaadi seast ning kus iga valitud linateos on selles festivalipusles väga oluline tükk. Esmakordselt on Just Filmil traditsiooniliste ürituste ja ettevõtmiste kõrval ka uuendusena mitmeid maailma- ja Euroopa esilinastusi ning huvitavaid arutelusid.

 

Sõbrad, tulgem kokku, käivitame kinoprojektorid ning veendume, et see, mida pelgame, pole üldse nii hirmus kui alguses tundus. Just Film on imede festival, kus kõik on võimalik!

Leia meid ka Facebookist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles