Näitleja ja õhtujuht Veikko Täär avas Otepääl kohviku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endisest saunamajast on saanud kohvik.
Endisest saunamajast on saanud kohvik. Foto: Jaanika Kuusik/Valgamaalane

Möödunud nädalal avas Otepääl uksed kohvik, mis nii miljöö kui toiduvaliku poolest ainus omataoline linnas.

Kohviku L.U.M.I omanik on näitleja, õhtujuht ja kokasaate «Lusikas» saatejuht Veikko Täär (pildil). Tema sõnul on Otepää ammu vajanud kohta, kus saaks meeldivalt aega veeta, sõprade või klientidega kohtuda, head kohvi või teed juua ning hõrgutavaid maitseelamusi nautida.

«Otepää on rikas oma pubikultuuri poolest, kuid mõnusat kohvikut kesklinnas polnud,» lausus Täär. «L.U.M.I ongi kultuurne kohvik, kust saab vaimu- ja kehakosutust.» Nimelt plaanitakse inimestele pakkuda ka elavat muusikat, luuleõhtuid, teatrietendusi ning muid taolisi üritusi.

Kohviku sisekujundus, mille on teinud Ivi-Els Schneider, on teostatud taotluslikult robustselt, tingituna hoone poolesaja-aastasest vanusest. Toolid on kogutud heade inimeste annetustena, neist igal oma värvikas elulugu. Meeleolu loovad seinu kaunistavad akvarellid. «Heas mõttes on tegemist tõesti säästuaja kujundusega,» nentis Täär.

Samuti eristutakse tema kinnitusel menüüga, mille koostas presidendi kokk Indrek Kivisalu. Toitude hinnaskaala ulatub 35st 200 kroonini. Kohvi ja tee kõrvale saavad külastajad proovida kohapeal küpsetatud saiakesi ja pirukaid.

Lastepraadide lisandina ei leidu friikatuleid, mida paljudes söögikohtades nende juurde pakkuda tavatsetakse. Kohvikus on ka mängunurgake, kus mudilased saavad joonistada, lauamänge mängida või raamatuid vaadata.

Samuti Otepääl tegutseva Edgari Trahteri juhataja Irja Sõnum märkis, et kliendi seisukohalt on valikuvõimaluste avardumine alati teretulnud – seda enam, et praegusel kujul L.U.M.I neile konkurentsi ei paku.

Ka GMP Clubhoteli Pühajärve restorani juhataja Margus Mäll peab uue kohviku lisandumist igati positiivseks nähtuseks ning soovib sellele edu. Tema sõnul on hea koha puhul määravaks kolm asja: interjöör, teenindus ja pakutava toidu tase. Kui seda suudetakse saavutada ja hoida, on edu tagatud, kinnitas Mäll.

Otepääl on teenindusettevõtete kõrghooaeg talv ja suvi, kui turiste ja külastajaid rohkem. Sügisel ja kevadel näeb aga mõnigi taoline asutus tõsist vaeva, et kuidagi ots otsaga toime tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles