Striptiisitar Lidia: Kreekas peetakse meist rohkem lugu kui Eestis?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlannast striptiisitar Lidia Kärner lavanimega Miss Laura töötab hetkel Kreeka erootikaklubis Kinky Opera
Eestlannast striptiisitar Lidia Kärner lavanimega Miss Laura töötab hetkel Kreeka erootikaklubis Kinky Opera Foto: Erakogu

Möödunud nädalal rääkisime eestlannadest striptiisitaride invasioonist Kreekasse. Ka sellest, et kuuma päikese all on Maarjamaa kaunitarid vallutanud erootikaklubi  Kinky Opera, mis on edukalt toiminud aasta ja tähistamas peagi suurejooneliselt ka oma esimest sünnipäeva. 

Kinky Operast on saanud omamoodi Little Estonia Kreeka pealinnas Ateenas. Uurisime ühelt seal töötavalt neiult, Lidia Kärnerilt kunstnikunimega Miss Lauralt,  kuidas ta oma tööga kuumade Kreeka meeste keskel rahul on. 

Lidia, kui vanalt ja miks alustasid striptiisitari karjääriga?

18- aastaselt. Striptiis on olnud minu ammune unistus ja fantaasia. Olen olnud selle valdkonnaga tuttav juba varasest lapsepõlvest, sest ka minu ema oli striptiisitar.

Mäletan, et meil oli kodus keset tuba post, kus ema harjutas ja kus ka mina seitsmeaastaselt oma esimesed tantsuliigutused tegin.

Milline oli Sinu esimene tööpost?

X-Club Tallinnas, mis on vaieldamatult Eesti parim striptiisiklubi.

Millal otsustasid tööle minna Kreekasse ja miks?

Olin kuulnud agentuurist Eurostrip, kelle tantsijad avasid eelmisel aastal Ateenas erootikateatri Kinky Opera. Läksin aasta alguses agentuuri stuudiosse asja uurima.

Peale tutvumist agentuuri juhi ja impressaario Indrek Mandrega, kes on muide väga galantne härrasmees, millist sellises ärivaldkonnas just tihti ei kohta, oli mul selge, et edaspidi tahan ma töötada ainult tema agentuuri kaudu.

Kuna Eurostrip esindab klubisid erinevates maades, siis pakkus Indrek mulle mitmeid valikuid. Minu valik langes Kreeka kasuks, kuna pakutavad tingimused olid head ja ma tahtsin vahelduseks minna tööle võimalikult soojale maale.

Oled näinud nii Eesti-, kui ka Kreeka striptiisiklubide kliente. Võrdle neid. Mida oleks eestlastel kreeklastelt õppida?

Kliente on igal pool väga erinevaid. Nii Eestis, kui Kreekas. Põhiline üldine erinevus on aga selles, et Kreekas peetakse tantsijatest rohkem lugu, kui Eestis. Oluliselt vähem kohtab seal sellist negatiivset ja eelarvamuslikku suhtumist, millega kodumaal tuleb kahjuks kokku puutuda.

Kreeka on ikkagi Euroopa tsivilisatsiooni häll ja ka näiteks olümpiamängude sünnimaa. Tuletan meelde, et näiteks varajastel olümpiamängudel võistlesid atleedid alasti. Kreeklased ei põlga neid, kes oskavad oma kaunist alasti keha esteetiliselt nauditavalt eksponeerida.

Erootika ja erootiline kunst ei ole kreeklaste jaoks patt nagu see on eestlaste jaoks. Kreeka klient julgeb striptiisitari kaasa kutsuda seltskondlikele üritustele ja teda seal ka uhkusega tutvustada, kui striptiisitari.

Eesti kliendi puhul oleks see üldjuhul mõeldamatu. Kardan aga, et sellist mõistmist ja sallivust ei ole keskmine eestlane võimaline õppima. 

Striptiis, kui tantsukunst on osa inimkonna ajaloost ja kultuurist. Juba vanas Egiptuses oli klass Osirise kummardajaid naisi, keda tunnustas kõrgelt kogu Egiptuse ühiskond. Neid nimetati almeideks, araabia sõnast almeh - teadlane.

Vaatamata sellele, et nende laulud olid erootilise sisuga, alasti tantsud aga väga seksuaalsed, olid almeid kutsutud külalisteks nii ülikute, kui lihtrahva perekondlikele pidudele.

Eestlastel ei ole nii vana ja sallivat kultuuri ega ajalugu. Eestlane ei saa endale tagantjärgi ajalugu ja kultuuri välja mõelda. Ilmselt jääb eestlasele erootika tabuteebaks igavesti. Küll aga võiks eestlane maailmarahvastelt, sh kreeklastelt, õppida veidi rohkem sallivust.

Milline on olnud kõige ebameeldivam episood Sinu töös?

Ilmselt on mul vedanud, sest mingeid ekstreemseid lugusid agressiivsetest või labastest klientidest, millest olen kuulnud teisi tüdrukuid aeg-ajalt rääkimas, minul pole ette tulnud.

Loeb ju ka see, kuidas sa ennast ise kliendi jaoks kehtestad, sellega paned paika ka kliendi suhtumise. Ja kui valid tööks professionaalse ja tasemel klubi siis hoolitsevad administratsioon ja turvamehed selle eest, et sul ebameeldivaid episoode poleks.

Ma olen kuulnud üksi, ilma agendita töötavatelt tüdrukutelt lugusid, kluidas nad on kogemata väga ekstreemsetesse kohtadesse tööle sattunud ja mis seal kõik juhtunud on, aga kuulujutte levitama ei tahaks hakata.

Kui tütarlaps unistab striptiisitari ametist, siis kust või millest ta peaks alustama?

Kui ta unistab sellest juba varajases nooruses, st enne 18-eluaastat, siis tuleks seni tegeleda muude tantsukunstidega ja miks ka mitte iluvõimlemisega, arendada ennast kehaliselt. Ja kindlasti panna rõhku võõrkeelte õppimisele.

Tööd saab alustada alates 18-eluaastast. Aga kui neiu on juba 18, siis soovitan tal leida endale mõni korralik agentuur, kus mitte ei pisteta pihku vaid lennukipilet ja ei saadeta pagan teab kuhu välismaale, vaid kus eelnevalt kõike põhjalikult selgitatakse, pakutakse nii tantsutrenne, kui ka teoreetilist väljaõpet.

Väga oluline on saada sellest tööst võimalikult täpne info ja ettekujutus ning kindlasti ei tohi minna välismaale tööle mingite kahtlaste vahendajate kaudu, ilma lepinguta või omapead riskima, teadmata  täpselt kuhu ja millistel tingimustel.

Selle aasta jooksul, mis ma Eurostrip agentuuri kaudu olen töötanud, on meile juurde tulnud palju noori algajaid ning ma olen alati imestanud, kui hästi nad on tööks ette valmistatud.

Tundub, et Eurostripi eeliseks on see, et neil on oma erootilise tantsu kool, kus treeneritena töötavad staažikamad tantsijad, kes ka ise meie klubides töötanud on. See kindlasti võimaldab anda tõhusamat väljaõpet, kui niisama tantsutrenn sellise treeneri käe all, kes pole kunagi ühes korralikus stripiklubis käinudki.

Kas striptiisitariks võib ka õppida? Kus?

Agentuuri Eurostrip erootilise tantsu koolis Tallinnas ja nagu ma olen kuulnud, siis nad avasid hiljuti Ida-Virumaa tüdrukute jaoks oma filiaali ka Sillamäel. On ka omal käel tegutsevaid treenerid, kuid agentuuri puhul on see eelis, et pakutakse kohe ka tööd ning on võimalik väljaõpet saada ka tasuta.

Enda lõbuks ja oma raha eest õppimine võib kujuneda üsna kulukaks. Parem teha seda agentuuri kulul.

Kui olulised on selle ameti juures perfektne välimus ja briljantne tantsuoskus?

Nagu meie impressaario Indrek alati rõhutab – striptiisitari kõige tähtsam kehaosa ei ole ei rinnad, pepu, jalad ega kena näolapp – kõige tähtsam kehaosa on pea, õigemini see mis seal sees on.

Loomulikult peab olema meeldiva välimusega, kuid mingeid ilu- ega mõõdustandardeid selles töös ei eksisteeri. Šarm ja omamoodi maagia, mille abil edukad tantsijad kliendid ja publiku oma kontrolli alla võtavad, ei ole sageli otseses seoses välimusega ja mõnikõrd võib keskmiselt ilus või veidi paksem või veidi kõhnem  tüdruk olla palju edukam, kui modellimõõtu superiludus.

Sama on tantsuoskusega. Erootiline tants ei pea olema kõrgtehniline ja sageli näiteks suretab liigne akrobaatika ja rõhuasetus tehnikale just selle, mida meie tantsust oodatakse – sensuaalse erootika ja  meeleline illusioonn.

Tehniliselt keskpärane tantsija võib olla parem erootiline tantsija ja edukam striptiisitar, kui  mõni postitantsu maailmameister. Striptiisiklubi ei ole Hiina tsirkus ega Miss Universumi konkurss.  Perfektne välimus ja briljantne tantsuoskus tulevad lihtsalt tugevalt kasuks.

Kas striptiisitar peab ise välja mõtlema oma kostüümid ja tantsukava?

Sooloesinemiseks peab igal tantsijal olema oma kostüüm ja kavaks kõlbab ka vaba improvisatsioon laval. Midagi erilist justkui vaja pole. Aga selge see, et mida huvitavam on kostüüm ja mida erilisem on su etteaste, seda rohkem sa pilke püüad.

Suuremates klubides ja erootikateatrites on olemas ka koreograafid-lavastajad.  Spetsiaalsete showprogrammide jaoks on kostüümid ka klubi poolt.

Mis on selle töö juures kõige raskem?

Kui seda tööd nautida, siis see töö ei ole üldse raske. Võib-olla raskete hingehädadega klientide ärakuulamine on veidi kurnav, aga noh mis teha, meil tuleb teha ka psühholoogi tööd, see käib asja juurde.

Kas selle tööga teenib hästi?

Jah, kui sa oskad  ja naudid oma tööd, siis teenib väga hästi.  Enamus inimesi Eestis ei suuda seda isegi mitte uskuda. Minult on tuttavad küsinud, et kas need palganumbrid, millest agentuur on kodukal www.eurostrip.ee kirjutab, äkki mingi bluff ei ole. Julgen kinnitada, et ei ole.

Kas oled mõne kundega olnud ka püsisuhtes?

Ei.

Kas oled hetkel vaba?

Jah, ma olen vaba.

Kui abiellud, siis kas see on ka striptiisitarikarjääri lõpp?

Kindlasti! See on ilmselt iga tüdruku puhul individuaalne, aga minu põhimõte on, et kui ma ükskord lõpuks selle sammu teen, siis ainult mehega, kes väärib seda, et ma loobun oma armastatud ja tulusast tööst.

Kas Eesti või Kreeka mees? Miks?

Ma ei vali mehi rahvuse järgi. Tähtis on inimene ja et mees oleks mees. Väärikaid mehi on iga rahvuse hulgas.

Millal on striptiisitaril aeg pensionile minna?

Ilmselt siis, kui agentuur enam ei paku uusi lepinguid ja kui klubid enam ei mangu, et olemasolevat lepingut pikendaksid. Number passis rolli ei mängi.

Olen näinud laval ka 45-aastast striptiisitari, kes on supervormis ja paneb paljudele meie 19-aastastele pika puuga ära. Eurostrip agentuuris on mitu 35-38 aastast tantsijat, kes on vägagi nõutud.

Kui striptiisitari amet Sind paelub, siis vaata Eurostrip agentuuri kodukat www.eurostrip.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles