102 elanikuga Saksa küla saab 750 põgenikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Saksamaal
Põgenikud Saksamaal Foto: SCANPIX

Saksamaa idaossa, Elbe jõe ääres asuvasse 102 elanikuga Sumte külla majutatakse 750 sõjapõgenikku ja migranti.

Esimesed 100 põgenikku, kelle seas oli nii naisi, mehi kui lapsi, jõudsid kohale eile, edastab Daily Mail.

Neid võttis vastu ja majutas põgenikekeskuseks muudetud ametihoonesse heategevusorganisatsioon Arbeiter- Samariter-Bund (ASB). Kokku mahutab see hoone 500 inimest.

Kohaliku kogukonna juht on neonats Christian Fabel, kes suutis Saksa keskvõime mõjutada nii, et varasema 1000 inimese asemel majutavad nad vaid 750.

Sumte põliselanikud on heal järjel keskealised farmerid, kes ei soovi oma kodukohas näha massilist sisserännet.

Berliin teatas Sumte juhile Fabelile oktoobris, et nad peavad majutama tühjadesse ametihoonetesse 1000 pagulast. Fabel pidas läbirääkimisi ja võimud nõustusid põgenike arvu vähendama 750-ni.

Fabeli sõnul paneb ka see arv põgenikke kohalike tolerantsuse proovile.

Sumtes elav 32-aastane neonats Holger Niemann aga näeb asju omamoodi. Tema arvates saab suure arvu põgenike abil keskvõimule näidata, et nad hävitavad saksa kultuuri ja on geneetiliselt ohtlikud.

Sumtesse põgenikke paigutava organisatsiooni teatel saabuvad inimesed mitmed järgus, et neid oleks kergem majutada.

Sumtesse jõudnute seas on ka üks seitsmeliikmeline Süüria pere, kes reisis üks kuu enne, kui jõudis Saksamaale. Pereliikmete sõnul on nad tänulikud, et said lahkuda kodusõjast laastatud kodumaalt.

Saksamaal on juba aset leidnud mitmeid neonatside korraldatud rünnakuid sisserändajate vastu.

Saksa meedia teatel meenutab praegune olukord pisut Kolmanda Riigi aega, kui rünnati juute.

Sumte lähim suurim linn on Lüneburg, mis asub 34 kilomeetri kaugusel.

Sumte esindajate arvates on liiga suure arvu põgenike majutamine väikesesse kohta ohtlik nii kohalikele kui põgenikele endale. Põgenikekeskustest saavad sisse ja välja käia kõik ning seda olukorda võivad ära kasutada kurjategijad ja pedofiilid, seades sellega ka kohalike elanike elu ohtu. Väikestes asulates ei ole politseid ega turvateenistust, mis keskusi valvaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles