Iga neljas britt eelistab näost näkku suhtlemisele internetisuhtlust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga neljas  britt eelistab näost näkku suhtlemisele internetisuhtlust
Iga neljas britt eelistab näost näkku suhtlemisele internetisuhtlust Foto: SCANPIX

Brittide seas tehtud küsitlus näitas, et iga neljas eelistab näost näkku suhtlemise asemel suhelda internetis.

Tänapäeval on inimestel 11 erinevat viisi kaaslastega suhtlemiseks ilma, et nad peaksid kodust lahkuma, kirjutab The Telegraph.

Nende hulka kuuluvad e-kirjad, tekstisõnumid, skype ning mitmed sotsiaalse suhtlemise leheküljed nagu Twitter ja Facebook.

Kuigi nädalalõppudel on kaaslastega silmast silma kohtumine lihtsam, eelistab ka siis 11 protsenti inimestest suhelda vaid internetis.

Põhjus võib olla nii laiskuses, välja minemisega kaasnevates kulutustes kui ka soovis mitte lähedastega kohtuda.

Leiti, et keskmiselt suhtlevad inimesed nädalas internetis sõpradega 4,6 tundi ja näost näkku kuus tundi.

Kuid on ka väike hulk neid, kes sõpradega ainult internetis suhtlevad.

«Kommunikatsioon ja selle vahendid täiustuvad pidevalt. Mõned inimesed eelistavad suhelda vaid elektroonikavahendite abil, mitte aga sõbra nägu näha. Need vahendid võimaldavad kiiret kontaktivõtmist ja pikaajalist suhtlust ilma kodust väljumata,» lausus uuringu teinud firma esindaja Hussein Chahine.

71 protsenti vastanutest sõnas, et eelistavad sõprade ja pereliikmetega kontakteeruda tekstisõnumite abil. 31 protsenti eelistab sotsiaalse suhtluse lehekülgi ning 27 protsenti e-kirju. 18 protsenti aga kasutab esmase suhtlusvahendina skype`i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles