Roxette esineb Tallinnas!

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roxette tuleb pärast kümeaastast pausi taas Eestisse.
Roxette tuleb pärast kümeaastast pausi taas Eestisse. Foto: promo

Mõne nädala pärast, 18. märtsil esineb Tallinna Saku Suurhallis Rootsi läbi aegade üks menukamaid popbände Roxette.

Kontserdi pressiesindaja Margot Holtsi teatel kuuleb 18. märtsi kontserdil Roxette’i uusi lugusid peagi ilmuvalt värskelt albumilt. Kindlasti ei jää kõlamata parimad lood läbi aegade.

“Peale uute lugude tahame publikuni tuua häid tuntud lugusid, mida oleme meie karjääri algusest peale mänginud ja mida publik alati ootab ja rõõmuga vastu võtab,” kinnitas bändi üks alustala Per Gessle.

Roxette alustas aktiivsemat kontserttegevust selle aasta sügisel peale kaheksa aastat kestnud pausi. Ülimenukad kontserdid leidsid aset Rootsis, Taanis, Norras ja Venemaal.

1986. aastal moodustasid Per Gessle ja Marie Fredriksson bändi nimega Roxette, mis tõusis komeedina popmuusika taevasse. Bänd saavutas kosmilise edu 1989. aastal ilmunud “The Look” albumiga, millele järgnesid menukas “Joyride”, “Tourism”, “Crash! Boom! Bang!”, “Have a Nice Day” ja “Room Service”. Nüüdseks on bänd müünud albumeid kokku üle 60 miljonit eksemplari.

Roxette külastas Eestit 2001. aastal, andes Saku Suurhallis energilise ja meeldejääva kontserdi. Vaimustunud publik võttis Rootsi megabändi vastu ovatsioonidega, esitlusele tulnud Roxette’i loomingu paremikule laulis publik ennastunustavalt kaasa ning kontserdisaalist väljuti ülevas meeleolus.

“Roxette oli Eesti publiku kaasaelamisest väga liigutatud ja nad andsid mõista, et soovivad Eestisse kindlasti tagasi tulla,” meenutas BDG Musicu tegevjuht Eva Palm. “Kümme aastat tuli seda võimalust oodata, meile teeb heameelt, et Eesti kontsert lisati bändi tuurigraafikusse esimeste seas.”

Bändi loometöös tekkis ligi kaheksa-aastane paus, mis oli tingitud lauljatari Marie Fredrikssoni haigestumisest, kuid 2009. aastast on Roxette taas aktiivselt musitseerima hakanud ja lavalaudadel järjest tihedam külaline, eriti eksklusiivseks kujunes Roxette’i etteaste kroonprintsess Victoria pulmade auks peetud kontserdil 18. juunil Stockholmis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles