Video: hollandlane loobus üheks kuuks suhkrust ja alkoholist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hollandlane Sacha Harland võttis vastu talle esitatud väljakutse ja loobus üheks kuuks suhkrust, alkoholist ja vähetervislikust toidust.

Harlandi eksperimendi jäädvustas Hollandi LifeHuntes kanal.

Mehe eksperiment algab arstliku läbivaatusega. Spordiarsti sõnul on mehel kolesterool natuke kõrge, kuid muidu on kõik korras.

Harlandi esimene katsepäev algab puuviljade, jogurti ja kanamunadega. Mees pidas päevikut, milles seisab, et esimene nädal oli väga karm ja ta ärritus tavalisest enam. Tal oli pidev näljatunne  ja ta otsis silmadega aina magusaahvatlusi.

Hollandlase sõnul oli talle väljakutseks leida toite, kuhu suhkrut lisatud ei ole.

«Magusa söömine tekitab magusaisu. Veresuhkru tase tõuseb ja insuliini tootmine kiireneb, et veresuhkur langeks. Siis tekib uus periood, mil tahetakse magusat,» selgitas Hollandi toitumisterapeut Marlou Bosma.

Harlandi kinnitusel vaevas teha kogu katse ajal magusaisu.

«Suhkrust ja alkoholist loobumine tegi energilisemaks ja hommikuti on kergem ärgata. Ma ei vaja enam nii palju magusat kui varem. Tegelikult ei oodanud ma nii suurt muutust,» tõdes mees pärast katset.

Pärast ühte kuud uuris arst mehe tervislikku seisundit uuesti. Ilmnes, et ta oli kehakaalust kaotanud 3,5 kilogrammi ning ta vererõhk ja kolesteroolitase oli langenud.

Hollandlase sõnul sai temast tervisliku eluviisi pooldaja ja ta jätkab ka edaspidi nagu katse ajal, kuid mitte nii karmilt. Vahel lubab endale siiski ka šokolaadi ja õlut.

Facebooki lehekülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles