Vennaskond tähistab 26. sünnipäeva kontserdiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennaskond.
Vennaskond. Foto: Andres Keil

Sel laupäeval, 30. oktoobril tähistab Eesti anarhismi ja uusromantismi sümbol ansambel Vennaskond 26. sünnipäeva kontserdiga Tallinna Rock Cafes.

Gunnar Viese Rock Cafest märkis, et 1984. aastast tegutsev Vennaskond on üle elanud mitu koosseisu muutust, kuid bändi liider Tõnu Trubetsky on olnud vankumatult paigal veerandsada aastat.

Vennaskonnas on 25 aasta jooksul mänginud märkimisväärne hulk muusikuid: Andrus Lomp, Mätas, Hindrek Heibre, Teet Tibar, Mait Vaik, Jaan-Eik Tulve, Alar Aigro, Anti Pathique, Jüri Klyszejko, Rainis Kingu, Camille Camille jt.

„Vabaduse aateid ja armastust ülistav Vennaskond pole lihtsalt bänd, see on
sõpruskond, nad on võitlejad kitarride ja trummidega,“ märkis Viese. „Tegemist on lausa sümboliga, milleta ei kujutaks Eesti muusikamaastikku ette.“

Vennaskond on oma tegutsemisaja jooksul ilmutanud 17 albumit, lisaks 4 filmi. Vennaskonna esimene kontsert leidis aset 23. oktoobril 1984. aastal Tallinna 40. keskkoolis.

Vennaskonda tulevad õnnitlema ansamblid Miip ja Plixid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles