Austraalia katoliku kirik keelas matustel poplaulud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia katoliku kirik keelas matustel poplaulud
Austraalia katoliku kirik keelas matustel poplaulud Foto: SCANPIX

Austraalia katoliku kirik keelas matustel poplaulude ja spordihümnide mängimise.

Melbourne´i peapiiskopi Dennis Harti sõnul on matuse puhul tegemist kirikliku, mitte ilmaliku sündmusega, kirjutab news.com.au.

Popmuusika keeld kehtestati pärast seda, kui uuring näitas, et katoliku preestrite poolt läbiviidavatel matustel nõutakse tihtipeale jalgpallilaulude ja popmuusika palade mängimist.

Piiskopi sõnul on nad uue reegli kohta saanud nii pooldavaid kui ka selle vastaseid reaktsioone.

Piiskop saatis Melbourne´i piirkonna rohkem kui 200 kogudusele teavituskirja, et matuse korraldajad peavad arvestama nii lahkunu kui ka ta pereliikmete ja sõprade soovidega.

Samas seisab, et ilmalik muusika nagu popp või rokk, romantilised ballaadid, poliitilised laulud ning jalgpalliklubide laulud ja hümnid, on matustel keelatud. Küll tohib neid mängida lahkunu mälestamiseks enne või pärast matuseid peetavatel kogunemistel.

Uuring näitas, et Austraalias on populaarseimaks matusemuusikaks siiani olnud Collingwoodi jalgpallimeeskonna hümn, Frank Sinatra laul «My Way» ja Louis Armstrongi «Wonderful World».

Matusebüroode sõnul ei arvesta uued reeglid lahkunu lähedastega ega sellega, et nad tahavad oma kallist inimest ära saata neile sobival viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles