Argentina esitas BBCle «Top Geari» suhtes ametliku kaebuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Hammond (vasakul), Jeremy Clarkson ja James May
Richard Hammond (vasakul), Jeremy Clarkson ja James May Foto: SCANPIX

Argentina edastas ametliku kaebuse Suurbritannia ringhäälingule (BBC) seoses menuka autosaate «Top Gear» eriosa filmimisega Argentinas.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May tegid «Top Geari» eriosa möödunud kuul, kuid neil tekkisid probleemid, edastab Helsingin Sanomat.

Saatejuhtidel ja võttegrupil tuli võtted ootamatult lõpetada, sest vihased argentiinlased ründasid inglasi.

Argentinlaste viha lahvatas pärast seda kui nad nägid võtetel Porschet, millel oli registreerimismärk H982 FKL.

Kohalikud pidasid seda otseseks vihjeks Ühendkuningriigi ja Argentina vahel 1982. aastal peetud Falklandi sõjale.

Argentina suursaadik Ühendkuningriigis Alicia Castro sai enda sõnul BBC ühelt juhilt Danny Cohenilt selgituse, mis tema arvates ei olnud piisav.

Samuti olevat üks saatejuhte Jeremy Clarkson Argentinas käitunud väga labaselt, mis kahjustas BBC ajakirjanike mainet.

Castro teatas ka seda, et tulevikus ei pruugita «Top Geari» enam Argentinasse filmima lubada. Samas ta lisas, et BBC loodusfilmide tegijad on Argentinasse alati teretulnud.

BBC tegi hiljuti Argentinas uue loodusdokumentaalfilmi «Walking Giants», milles on juttu  hiidsisalike fossiilidest, mis leiti Patagooniast.

BBC programmijuht Danny Cohen vastas Argentina suursaadikule, et «Top Geari» tegijad ei valinud sellist numbrimärki viitamaks Falklandi sõjale. Tegemist on lihtsalt valetõlgendusega.

Coheni sõnul ei olnud suursaadik tema selgitusega rahul.

Wikipedia: Falklandi sõda toimus 2. aprillist kuni 14. juunini 1982. Sõja põhjuseks oli, et nii Argentina kui Suurbritannia pidasid Atlandi ookeanis asuvaid Falklandi ning Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saari enda omaks.

Kahe riigi vaheline sõjaline konflikt kestis 74 päeva ning lõppes Argentina vägede alistumisega. Sõjas kaotas elu 649 Argentina ja 255 Briti sõdurit ning kolm Falklandi saare tsiviilelanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles