Viru Folgi esimese päeva pärjas Korpiklaani

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korpiklaani hullutas publikut täiega.
Korpiklaani hullutas publikut täiega. Foto: Andres Pulver

Viru Folgi esimese päeva publiku lemmikuks oli soome folk-metal bänd Korpiklaani, kes pani rahva hullunult tantsima ja möllama.

Korpiklaani esitas soome rahvalauludel põhinevat metal-muusikat, kusjuures rahvalaulud pärinesid nii vanemast ajast kui ka viimastest aastakümnetest, sest ansambli repertuaaris oli näiteks ka nende versioon Hectori poolt rahvalauluks lauldud hitist "Juodaan viinaa".

"Korpiklaani on kuum kaup," tõdes Soomest Käsmu sõitnud mootorrattur Martini. "Ja Käsmu on cool koht," lisas mees, kes oma sõnul sai ühendada mitu meeldivat asja ja ajastas Eestisse tuleku just Viru Folgi ajaks.

Festivali esimese päeva teine peaesineja šotlane Dave Arcari suutis oma kohati Elviseliku hoiakuga päris paljud alternatiivse bluusmuusika saatel puusa nõksutama panna.

Laupäeva peaesineja on Garmarna Rootsist, kes on üles astunud nii Viljandi folgil kui ka Jazzkaarel, pühapäeval kell 20 paneb aga tänavusele Viru Folgile punkti mõne aasta eest Rakvereski Baltoscandali peotelgis esinenud Haydamaky Ukrainast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles