“Raepromenaadil” esineb keelpillikvartett Prezioso

, Pärnu filharmoonia produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prezioso.
Prezioso. Foto: Dirk Rietveld

Homme, 31. juulil saab taas kord kuulda muusikat, mis kirjutatud keelpillikvartetile – sel korral esineb Pärnu raekojas keelpillikvartett Prezioso.

On tore kokkusattumus, et ühel ja samal nädalal saab Pärnu publik kuulda kogunisti kolme keelpillikvartetti. Kolmapäeval esitasid Tobiase keelpillikvartett ja Tartu keelpillikvartett sarja “Pärnu raemuusika” raames Felix Mendelssohn-Bartholdy ja Edward Griegi teoseid, Prezioso ettekandes kuuleme Jaan Räätsa kontserti kammerorkestrile op. 16 (seadnud Mihkel Kerem), Sergei Prokofjevi kvartetti nr 2 op. 91 ja Robert Schumanni kvartetti nr 3.

Ansambel tegutseb 2005. aastast ja selle koosseisu kuuluvad Hanna-Liis Nahkur (I viiul), Mari-Katrina Suss (II viiul), Anne Ilves (vioola) ja Andreas Lend (tšello). Et Mari-Katrina Suss sai juuli alguses emaks, mängib kvarteti koosseisus kaasa Kristel Arund. Noored muusikud on Eesti riikliku sümfooniaorkestri liikmed ning õpivad Eesti muusika- ja teatriakadeemias, kus kvarteti juhendaja on Henry-David Varema.

Viie tegevusaasta jooksul on ansambel saavutanud häid tulemusi konkurssidel nii Eestis kui võõrsil ja andnud arvukalt kontserte.

Laupäevane kontsert algab kell 20 ja toimub raekoja saalis. Sissepääs on prii.

Järgmised kontserdid “Raepromenaadi” sarjas toimuvad taas pühapäeviti kell 20. Nädala pärast, 8. augustil esinevad raekoja saalis Arbo Valdma meistrikursustest osavõtjad. Viimane kontsert sarjas “Raepromenaad” toimub 15. augustil, kus esinevad tuntud saksofonistid Ivo Lille ja Siim Aimla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles