Galerii: Lätlaste “Positivus” festival üllatas

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis Salacgrivas toimus "Positivus" festival". Happy Mondays.
Lätis Salacgrivas toimus "Positivus" festival". Happy Mondays. Foto: Heli Bernhardt

Pärnust ligikaudu 70 kilomeetrit lõuna suunas toimus möödunud nädalavahetusel neljandat korda festival "Positivus", mis on nüüdseks sirgunud väga arvestatavaks, kvaliteetseks ja kirevaks muusikasündmuseks.

Salacgrivast veidi Pärnu pool paiknev festivaliala oli suur ja sellesse mahtus nii ohtralt muruväljakuid, teid, metsaaluseid kui pikk valge liivaga rannajoon. Tänu maa-ala suurusele, kus festival aset leidis, oli kohalolijate hulka raske hinnata, sest rahvas hajus meeldivalt laiali ja üksteisel seljas ei elatud. Sedakorda tõi festival kokku 18 000 inimest, mida on märkimisväärselt enam kui mullu. Eestlastegi osakaal publikus oli tõusnud – maarjamaalasi oli kokku tuhande ümber eelmise aasta 300 asemel.

Ilmselt tõi "Positivus" eelmisel aastal eestlasi kohale vähem selle tõttu, et samaaegne “Õllesummer” jagas "Positivusega" peaesinejat, Moby’t. Üht peaesinejat, Scissor Sistersit jagasid “Õllesummer” ja “Positivus” tänavugi, kuid Muse, Unkle, Happy Mondays ja teised olid vaid Läti festivalil ja see on tulemus, mida eesti õllefestival vaevalt kunagi üle lööb.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles