Õnneliku abielu nurgakiviks on alasti magamine?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas õnneliku abielu nurgakiviks on alasti magamine?
Kas õnneliku abielu nurgakiviks on alasti magamine? Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et õnneliku abielu üheks nurgakiviks on alasti magamine.

Alasti magajad on oma abieluga rohkem rahul kui need, kes kannavad magades ööriideid, edastab The Telegraph.

Uuringus osales 1004 inimest. Alasti magajatest 57 protsenti olid oma abielus õnnelikud ja rahul. Pidžaamas magajate seas oli oma abieluga rahulolevaid 48 protsenti ning öösaärgis magajate seas 43 protsenti.

Uuring näitas, et iga neljas magas alasti ning üle 55-aastaste seas oli alasti magajaid 45 protsenti.

Uuringus osalenud 33-aastase Stephen McKensie sõnul on ta alasti maganud viimased kuus aastat ning tema arvates on nii palju mugavam kui ööriideid kandes.

«Minu naine magab ka alasti. Meie suhe paranes pärast ööriietest loobumist märgatavalt. Keha saab voodis olles õigesti lõtvuda, sest ei ole piiravaid riideid,» lausus inglane.

Uuringu läbi viinud Stephanie Thiers-Ratcliffe sõnul tuleb õnneliku abielu puhul võtta arvesse lisaks alasti magamisele veel mitmeid aspekte.

«Magamistoa keskkonda ei peeta tihtipeale tähtsaks, kuid see on tähtis. Voodiriided peaks olema pehmed ja mugavad, need aitavad paari intiimsusele ja seksuaalsele avatusele kaasa. Lisaks mõjutavad paarisuhet ka partnerite seksuaalharjumused ja –kombed,» selgitas uurija.

Suhet võivad halvendada aga voodis söömine, riiete põrandale vedelema jätmine ja see kui partner kannab voodis sokke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles