Täielik müsteerium! Muinasjutuline korter Pariisis seisis 70 aastat tühjalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffel Tower
Eiffel Tower Foto: SIPA/Scanpix

See lugu on nagu muinasjutt või Hollywoodi filmi stsenaarium! Nimelt avastati Pariisist korter, kust omanik Madame de Florian lahkus 70 aastat tagasi ja ei naasnud koju enam kunagi.

Tol ajal 21-aastane daam lahkus teise maailmasõja ajal Pariisist Lõuna-Prantsusmaale, jättes maha oma Opéra Garnier lähedal asuva elamise. Kuigi naine maksis 70 aastat korralikult üüri, ei naasnud ta koju enam kunagi.

«Korteris oli vana tolmu lõhna,» rääkis Olivier Choppin-Janvry, kes käis 70 aastat tühjalt seisnud korterit vaatamas. Meest tervitasid Mickey Mouse ja jaanalinnu topis.

Lisaks korterile endale oli tõeline leid Giovanni Boldini maal, kus poseerib Madame de Floriani näitlejast vanaema Marthe de Florian. Kunstnik oli Marthele kritseldanud ka sõnumi, millest võib järeldada, et nad olid armukesed.

Armastuskirjade põhjal, mis Madame de Floriani korterist leiti, võib järeldada, et tema vanaema Marthe oli mõjukate meeste silmis äärmiselt populaarne ja hinnatud kaaslane - naise austajate seas oli ka Prantsuse peaminister George Clemenceau.

Vaata fotosid muinasjutulisest korterist SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles