«Mona Lisa» kella eest maksti 6,26 miljonit Šveitsi franki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1944. aastal valminud Patek Philippe`i firma käekella eest maksti 6,26 miljonit Šveitsi franki
1944. aastal valminud Patek Philippe`i firma käekella eest maksti 6,26 miljonit Šveitsi franki Foto: SCANPIX

Šveitsi muuseum maksis Patek Philippe kellafirma valmistatud niinimetatud Mona Lisa kella eest 6, 26 miljonit (68,5 miljonit krooni) Šveitsi franki.

Christie`s oksjonimaja esindaja kinnitusel müüdi see kell esialgsest hinnast rohkem kui kaks korda kõrgema hinnaga, kirjutab The Telegraph.

«Mona Lisa» kell olevat kõige kallim käekell, mis oksjonil kunagi müüdud on.

Nimetatud käekell valmis 1944. aastal ning on avangardse disainiga. Seda kella peetakse tänapäevaste eksklusiivsete luksuskellade esiisaks. Sel kellal on kalender ja kronograaf.

«See käekell on kõikide käekellade Mona Lisa. Viimasel ajal on selliste ajanäitajate vastu hakanud jõukad hiinlased üha enam huvi tundma,» selgitas Christie`s oksjonimaja kellade osakonna juht Aurel Bacs.

Kella pani müüki üks tundmatuks jääda soovinud eurooplasest kellakollektsionäär.

«Alustasin kellade kogumisega 1970. aastatel kui see veel kuigi populaarne polnud. Kollektsionääre ja vanade kellade uurijaid oli siis veel vähe,» olevat Christie`s oksjonimaja esindaja sõnul kellakollektsionäär öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles