Ajaloomuuseumis kõneldakse mõisast

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula mõis.
Lihula mõis. Foto: http://muuseum.lihula.ee

Laupäeval, 20. märtsil kell 13 jätkub Eesti Ajaloomuuseumis ajaloolaupäevakute sari mõisakultuuri teemaga.


Sel korral kõnelevad Tartu Ülikooli õppejõud ja mõisaajaloouurijad Tiit Rosenberg ning Juhan Maiste teemadel "Mõis kui majapidamine" ja "Mõis kui vaimukeskus".

Maarjamäe lossi kinosaalis toimuvad laupäevakud keskenduvad probleemsetele sõlmpunktidele ja teemadele Eesti ajaloos. Selleaastane programm vaatleb läbi ajaloo siinse rahvastiku, territooriumi ja identiteedi kujunemist.

Arutletakse, milline oli siia 10 000 aastat tagasi saabunud inimeste päritolu, kuidas on kujunenud piiririigi staatus muutunud religioonivormid ja eluolu ehk kuidas on tekkinud kaasaegne eestlane.

Atraktiivsuse ja intriigi suurendamiseks on seekordsed loengud paarisloengud: ühel teemavaldkonnal kõnelevad kaks spetsialisti erineva vaatenurga alt.

Järgmine ajaloo laupäevak toimub 24. aprillil ja siis on teemaks "Ühiskonna moderniseerimine". 8. mail tulevad samas jutuks aga fosforiidisõda ja rahvusliku sümboolika taasavastamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles