Viru Folgi peaesinejad on Korpiklaani, Haydamaky ja Garmarna

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival Viru Folk.
Festival Viru Folk. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Viru Folk kostitab augustikuu teisel nädalavahetusel (06.-08. august) folgisõpru Käsmus mitte ainult muusikaprogrammiga, vaid seal loetakse luulet, vaadatakse filme, peetakse loenguid ning korraldatakse loodusmatku.


Rannaküla sadamast ei puudu ka lodid ning viikingilaevad, mis huvilisi sõidutavad.

Selgi aastal ei ole festivali korraldajad unustanud Käsmu omakülameest Ülo Vinterit. Kui mullu toimus suur galakontsert helilooja ning tema loomingu ülistamiseks, siis seekord kutsub Viru Folk kõiki asjahuvilisi vinterdama.

"Vinterdamine" on uus mõiste eesti keeles, mis tähendab Vinteri loomingu töötlemist esitaja nägemuse kohaseks.

Selleaastase vinterdamise kolm välja valitud lugu on: "Kas vana arm ka roostetab", "Tootsi marupolka" ning "Lõputa laul".

Peaesinejateks on Viru Folk seekord valinud Soome folk-metal ansambli Korpiklaani, Ukraina rahvamuusikat ska, reggae ja pungiga miksiva Haydamaky, ning maiuspalaks Rootsi armastatuima elektro-folk ansambli Garmarna, kelle elektrilise rütmiga vürtsitatud rokkiv rahvamuusika ning keskaegsed ballaadid on muutnud kogu kaasaegse folkmuusika olemust.

Samuti esinevad Untsakad, Ingrid Lukas, Anu, Triinu ja Tuuli Taul, Bonzo, kes seekord on lavapartneriks valinud Üllar Saaremäe, Zetod, Eesti Keeled, Kukerpillid ning Tõnis Mägi, Kärt Johanson ja Robert Jürjendal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles