Moekuulutaja viib imedemaale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Moekuulutaja Tartu Kaubamajas
Mullune Moekuulutaja Tartu Kaubamajas Foto: Andres Peets

Homme algab Lõuna-Eesti suurim moefestival Moekuulutaja, mis toob kahe päeva jooksul Tartusse stiilinõu jagama vabariigi ilu- ja moemaailma tipud.


Kõige värskemad meigi- ja soengutrendid toovad Tartusse Max Factori peajumestuskunstnik Katrin Sangla ja Wella Professionalsi tippjuuksur Katrin Pärn.



Moešõude lavastajaks on Ženja Fokin, teiste hulgas esitlevad oma loomingut kaks Eesti tippdisainerit Ülle Suurhans-Pohjanheimo ja Xenia Joost. Päevajuhtideks on stiilsed Tõnis Milling ja Liina Randpere.



«Moekuulutaja on viie aasta jooksul muutunud Tartu ja Lõuna-Eesti oodatuimaks moesündmuseks,» sõnas Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ tegevjuht Ave Jürimäe ning lubas, et selleaastane tippdisainerite moeetendus tuleb eriti ainulaadne.



Muinasjutulised pruutkleidid

Ženja Fokini lavastatud Ülle Suurhans-Pohjanheimo ja Xenia Joosti uskumatu pruutkleitide galaetendus jõuab vaatajateni 5. märtsil kell 18.00.

Selle omalaadses sürrealistlikus võtmes galaetenduse pruutkleitide kollektsiooni salasõnaks on disainerite klassikaline muinasjututegelaslik vastandumine.

«Valge Kuningannana» esinev Xenia Joost astub endale omase ainulaadse keerulisest lõikest, high-tech kangast ja rahvuslikust ristpiste tikandist põimunud loominguga vastu Ülle «Ärtuemand» Suurhans-Pohjanheimo kuninglikult siidjale ja luksuslikule, kuid vägagi omanäolisele 60-ndatest inspireeritud kollektsioonile.

Xenia Joosti sõnul kulmineerub koostööduell kõige teadlikumalegi moesõbrale ootamatu Alice'liku puändiga.

Pöörane imedemaa

Moekuulutaja kevad 2010 on inspireeritud Alice'ist ja viib vaatajad pöörasele imedemaale.

Reedel, 5. märtsil kell 15. 00 avab Moekuulutaja noorte moeetendus «Alice ja Kübarsepa teejoomine» (stilistika Xenia Joost), järgneb trendietendus «Alice rääkivate rooside aias» (stilistika Piret Vapajeva). Õhtu nael on Ülle Suurhans-Pohjanheimo ja Xenja Joosti etendus «Ärtuemand ja Valge Kuninganna».


Reedel kell 15.40 esineb Moekuulutaja pealaval Superstaari saatest tuntud Birgit Varjun ning laupäeval kell 12.40 vokaalaansambel Noorkuu.

KAVA


REEDE 5. märts

15.00 Noorte moe-show «Alice ja Kübarsepa teejoomine»
15.40 Esineb Birgit Varjun
16.40 Esineb Birgit Varjun
17.00 Trendietendus «Alice rääkivate rooside aias»
17.40 Esineb Birgit Varjun
18.00 Ülle Suurhans-Pohjanheimo ja Xenia Joosti uskumatu galaetendus «Ärtuemand ja Valge Kuninganna»


LAUPÄEV 6. märts

12.00 Noorte moe-show «Alice ja Kübarsepa teejoomine»
12.40 Esineb ansambel Noorkuu
13.00 Trendietendus «Alice rääkivate rooside aias»
13.40 Esineb ansambel Noorkuu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles