Heli Veskimäe kleit võttis Ženja Fokini hingetuks

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt vabariigi aastapäeva puhul
Presidendi vastuvõtt vabariigi aastapäeva puhul Foto: Margus Ansu
Elu24 palus presidendi vastuvõtu pidulikule pingviinide paraadile pilk heita ka meie noorel särtsakal stilistil ja moekunstnikul Ženja Fokinil. Tema lemmikuteks olid tänavu kunstnik Ene-Liis Semper ja Enn Veskimäe abikaasa Heli Veskimägi. 

Ženja: Vaadates tänavust presidendi vastuvõttu, oli rõõm osa saada pidulikust sündmusest  - kogu tervik oli väga rikkalikult, liikuvalt, orgaaniliselt läbi mõeldud. Nagu tõelisele ja suurele sündmusele kohane.

Kuigi põhiliselt on antud üritusel vaatajate silmad naelutatud - kellel mis ja kuidas seljas, siis sel aastal oli tõesti siiralt heameel nautida kogu tervikut, kaasa arvatud kontsert.

Kleitidest - asi on kindlasti maitses ning kõigile korraga meeldida ei saagi! Kuid on siiski mingid väljakujunenud tavad ning üldised maitsestandardid.

Näiteks torkasid valusalt silma kleidid, mis olid muidu kaunid, kuid üldise pildi rikkusid jubedad voldid, mida oleks saanud edukalt korrigeerida vormiva-toestava pesuga.


Üldises pildis oli taas rohkelt etno temaatikat, millele anti värske disainiga moodne lahend. Huvitav oli vaadata ka musta värvi kleite, sest hakkas mängima lõige, tikand ning materjali valik.


Pean kindlasti ära mainima oma tänavuse lemmiku - Heli Veskimägi, kellel oli seljas Lilli Jahilo looming. Vaatad ning tekib vau-efekt - kleit, mis oleks justkui kandjale «selga valatud».


Harmooniline, julge ning pilkupüüdev paar olid Ksenia Balta ja Andrei Nazarov. Ideaalset harmooniat lisab, kui mees kannab samas toonis lipsu, mis ühtib naise kleidiga. See on väga lihtne ning alati funktsioneeriv nipp.

Kõige inspireerivam kleit minu jaoks oli kunstnik Ene-Liis Semperi valik - julge ning innovatiivne!

Selle asemel, et teritada oma kriitikameelt ning välja öelda kõige maitsetum, inetum, ebaõnnestum riietus/kleit... Seda polnudki. Tegemist pole ju mingi tavalise vastuvõtuga. Kõik inimesed, kes Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtule olid kutsutud, on meie jaoks olulised - nad on meie jaoks midagi olulist korda saatnud!

Kiika mahukat pildigaleriid pidulikust vastuvõtust! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles