Simpel Sessioni veebiülekanne püstitas uue rekordi - 210 000 vaatajat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrien Bulard Simpel Sessionil
Adrien Bulard Simpel Sessionil Foto: Jelena Rudi

Sel nädalavahetusel Saku Suurhalli kahel päeval täismaja toonud ekstreemspordifestivali Simpel Session 10 jälgis interneti vahendusel veel 210 000 inimest 97-s riigis.

Tegemist on Simpel Sessioni viieaastase ülekande-ajaloo suurima vaatajaarvuga. Suurima reitingu kogus /live/-ülekanne Eestist - kokku 31 000 vaatajat. Võistluse ülekanne oli ülipopulaarne ka Venemaal (27 000 vaatajat), Tšehhi Vabariigis (16 000), Saksamaal (13 000), Poolas (12 000), Suurbritannias (11 000), Prantsusmaal (10 000), Lätis (9500), Ungaris (6700), Ukrainas (6500) ja Leedus (6400).

Märkimisväärne hulk inimesi jälgis võistlust veel 86-s riigis, sealhulgas tuhanded vaatajad Hispaanias, USAs, Soomes, Brasiilias, Jaapanis ja Hiinas. Et keskmine vaatamisaeg oli taas tavapärasest pikem ning spordivõistlustele elatakse sageli kaasa mitmekesi, võis reaalne vaatajaarv korraldajate hinnangul olla oluliselt suurem kui tehnilised näitajad. Näiteks on ka teada, et Hollandis Eindhovenis korraldati Simpel Sessioni vaatamiseks isegi ametlik üritus suurel ekraanil.

«Kindlasti meelitas vaatajaid üle maailma Simpel Sessioni seekordne erakordselt nimekas võistlejaskond ning kahtlemata ka võimalus võistlust HD-kvaliteedis näha,» kommenteeris rekordvaadatavust Simpel Sessioni korraldaja Risto Kalmre.

Kalmre sõnul on Simpel Session tänaseks kasvanud maailmas üheks rahvusvahelisemaks action spordi sündmuseks, mis on oluliselt tõsnud erinevate riikide spordiringkondade huvi festivali ja Eesti vastu.

«Lisaks veebiülekandele kajastavad võistlust ka kümnete riikide ekstreemspordikanalid, sealhulgas suurkanalid ESPN, Extreme Channel ja Fox Sports,» rääkis Kalmre.

Aastal 2008. jälgis Simpel Sessionit veebi vahendusel 120 000 inimest üle maailma. Ülekanne kandideeris samal aastal kõrvuti MTV Europe Music Awardsiga Rahvusvahelise Ringhäälingute Liidu (IWA) aasta suurima live-ülekande auhinnale. Eelmisel aastal vaatas võistlust Mpora.com veebikeskkonna kaudu 180 000 silmapaari üle maailma, püstitades veebisidi reitingurekordi.

6.-7. veebruaril 2010 toimunud Simpel Session 10 juubelifestival tõi Tallinna kohale ligi 200 trikiratturit ja rulatajat 30-st riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles