Rahvusvahelises kosmosejaamas peetakse jõule kaks korda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astronaudid Rahvusvahelises Kosmosejaamas jõule tähistamas. Esimeses reas USA astronaut Jeffrey Williams (vasakul) ja Vene kosmonaut Maksim Suraev. Tagareas Vene kosmonaut Oleg Kotov, NASA astronaut T.J. Creamer ja  Jaapani astronaut Soichi Noguchi
Astronaudid Rahvusvahelises Kosmosejaamas jõule tähistamas. Esimeses reas USA astronaut Jeffrey Williams (vasakul) ja Vene kosmonaut Maksim Suraev. Tagareas Vene kosmonaut Oleg Kotov, NASA astronaut T.J. Creamer ja Jaapani astronaut Soichi Noguchi Foto: AP / Scanpix

Rahvusvahelises kosmosejaamas (ISS) tähistatakse jõulupühi kahel korral.

Rahvusvaheline astronautide ja kosmonautide meeskond tähistas jõule juba 25. detsembril, kuid veel ka 7. jaanuaril, mil on vene õigeusukiriku jõulud, kirjutab AP.

Praegu on ISSil viieliikmeline meeskond, mida juhib USA astronaut Jeff Williams. Meeskonda kuuluvad veel venelastest kosmonaudid Maksim Surajev ja Oleg Kotov, Jaapani astronaut Soichi Noguchi ning USA astronaut Timothy Creamer.

Kotov, Noguchi ja Creamer jõudsid ISSile paar päeva enne jõule Vene kosmoselaevaga Sojuz TMA-17.

Igal aastal saavad Rahvusvahelises Kosmosejaamas olevad astro- ja kosmonaudid jõulude ajal tavapärase menüü asemel midagi paremat. Sellel aastal näiteks suitsukalkunit, kalkuniliha juurde sobivat moosi, rohelisi ube, seeni ja jõululeiba.

NASA pressiesindaja Kelly Humphriesi sõnul tähistati jõule kristliku kiriku jõulude ajal, kuid kuna pardal on ka vene kosmonaudid, siis tähistatakse pühi ka jaanuaris.

«Lisaks tavapärasele ameerika jõulutoidule, lisab jaapanlane Soichi jaapani toite ja venelased vene toite,» lisas Humphries.

Ka oli astronautide päevakava selline, mis lubas jõulude ajal vähem tööd teha. Nad said koju Maale perele ja sõpradele õnnitlusi saata ning nendega suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles