Legionelloosi põhjustav bakter sattus luksushotelli veesüsteemi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miami Epic Hotel
Miami Epic Hotel Foto: AFP / Scanpix

USAs Miamis asuv Epic Hotel sattus negatiivsesse valgusse seal leviva legionelloosi ehk leegionäride haiguse tõttu.

Miami Heraldi andmetel on selle luksushotelli uued veepuhastusseadmed nii võimsad, et hävitavad tavalisest kraaniveest isegi kloori, edastab AP.

Arvatakse, et ohtlik bakter Legionella pneumophila sattus hotelli vette uute veepuhastusseadmete paigaldamise käigus.

Kohalike tervishoiuametnike kinnitusel suri üks veest nakkuse saanud sakslasest turist selle tagajärjel tekkinud kopsupõletikku. Lisaks haigestus mitu selles hotellis ööbinud inimest.

Ülejäänud Epic hotelli külastajad evakueeriti ja majutati teistesse hotellidesse.

«See on täielik iroonia. Hotell lasi panna uue veepuhastussüsteemi, et tavaline kraanivesi veelgi puhtamaks muutuks ning joogikõlblik oleks,» nentis hotelli haigusjuhtumitega kursis olev arst Vincente Conte.

Legionelloosi ehk leegionäride haiguse puhul on tegemist ägeda kulu ja bakteriaalse päritoluga nakkushaigusega, mis avaldub kopsupõletiku kujul. Seda haigust tekitab Legionella pneumophila bakter. See bakter toodab vere punaliblesid lagundavat mürkainet.

Legionelloosi tunnusteks on kõrge palavik, köha, pea- ja lihasvalu, hingeldus ja valu rinnus, vahel esineb kõhulahtisust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles