Aasta lõpeb armastuslugudega

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailm on täis paradokse: Euroopa meestele on paradiis Tais, Tai naistele aga Euroopas.
Maailm on täis paradokse: Euroopa meestele on paradiis Tais, Tai naistele aga Euroopas. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseum lõpetab tänavuse dokumentaalfilmisarja armastuslugudega. Esimesena linastub jõulukuu tõsielufilmide programmis reedel, 4. detsembril kell kuus õhtul Janus Metzi Tais ja Taanis filmitud „Pilet paradiisi".

See mullu valminud ekraaniteos räägib loo kitsikuses elavatest tai naistest, kes ootavad oma piletit paradiisi ehk abieluettepanekut taani mehelt.

Lootusi neil selleks on: juba pealt 15 aasta põhjamaalasega abielus ja sellega oma küla kroonimata kuningannaks tõusnud Sommai on kõikide kohalike naiste materialiseerunud unelm.

Liiati pole Skandinaavias nii armastava mehe kui töö leidnud Sommai kodu kookonisse peitunud, vaid ta on asunud abistama teisigi tai naisi. Kui eurooplaste arvates on Tai looduslik paradiis, siis tai naistele on Taani sotsiaalne paradiis, kuhu jõudmisega kaovad nende elust vaev ja mure ning üle nende laotub maise õndsuse hellitav loor.

Filmil on eestikeelsed subtiitrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles