Online-intervjuu: vastas Mari-Leen Kaselaan

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Leenu uue albumi "1987" esitlus
Mari-Leenu uue albumi "1987" esitlus Foto: Indrek Galetin

Meelelahutusportaali Elu24.ee lugejate küsimustele vastas laulja Mari-Leen Kaselaan.

Kui vanalt andsid oma esimese kontserdi?
Oma esimese soolokontserdi andsin kui olin 18. Esimest avalikku esinemist ei mäletagi täpselt, see jäi vist lasteaia aega.


Meeldis sulle Restart tuur? Kus oli sinu meelest kõige parem publik?
Väga meeldis, meil oli väga tore! Meelde jäid kõige paremini Põlva ja Rakvere publik, kuigi ka mujal oli lahedaid inimesi.


Kui saaksid esineda ükskõik millises linnas, riigis või kontinendil, kus see oleks?

Kindlasti tahaks esineda Londonis ja New Yorgis. Kuigi asukoht ei ole kõige olulisem, tähtsamad on publik ja õhkkond.


Palju on sinu otsustada, milliseid laule laulda või valib kõik laulud produtsent?

Minul on alati võimalus ei öelda, kuid mul pole veel selleks vajadust olnud.


Miks just Soome muusika ( Dingo, Bogart CO)? Sulle ilmselt nende muusika meeldib?

Seda pead küsima Tambet Mumma käest, tema pakkus need lood välja ja mulle meeldisid need väga. Bogart CO muusikaga ei ole ma nii tuttav, aga Dingot olen küll päris palju kuulanud ja nendega ka mitu korda koos esinenud.

Järgmised singlid?
Kõike ei ole veel otsustanud, aga ilmselt saavad singliteks plaadi nimilugu «1987» ja ka ballaad «Elektrisinises».


Milline sinu lauludest sulle endale kõige rohkem meeldib?
Ma arvan, et mõlema albumi pealt meeldivad kõige rohkem ballaadid, «Kiirteel» ja «Elektrisinises», aga samas on ka teisi lugusid, mis väga meeldivad.


Kes on muusikamaailmas sinu kõige suurem konkurent?

Terves muusikamaailmas või Eesti muusikamaailmas? Kuna minu kuulajaskond on üsna lai, ei ole kindlat vanusegruppi, kellele mu muusika meeldib, siis on ka konkurente mitu.

Enamasti just need, kelle sihtgrupp, minu omadega kattub. Järelikult peaaegu kõik, kes on tänapäeval n-ö A-kategooria artistid.


Mis sa arvad, kaugele sa muusikukarjääriga veel jõuad? Või kaugele jõuda tahaksid? Kas tulevikus on plaanis ka välismaa vallutada?
Kindlasti tahaks ka välismaale jõuda, aga see ei ole üldsegi mitte lihtne. Eestis on lihtsalt niivõrd väike elanike arv, et see seab piiranguid.

Muusikat plaanin teha nii kaua kuni tunnen end seda tehes hästi. Kui asi muutub väsitavaks või hakkab end ammendama, ei ole mõtet edasi punnitada.


Olen sinu suur fänn, kuid ma tahaksin ka ise lauljaks saada. Milles seisneb sinu edu saladus?
Mul lihtsalt vedas, et ma olin õigel ajal õiges kohas ja sattusin kokku õigete inimestega, kes soovisid minuga koostööd teha. Ma arvan, et kui inimene teeb asja mõnuga ja pingutab edu nimel, siis on igaühel võimalik edukaks saada.


Mis muusikat sa ise kuulad?

Kuulan väga erinevaid stiile. Üritan igas edukas loos ja plaadis leida selle n-ö puänti, mis paneb selle muusika inimestele meeldima.

Mulle meeldib kuulata muusikat ja keskenduda eraldi instrumentidele, mida loos kasutatud jne. Minu arvates ei tee ükski stiil lugu heaks, küll aga on igas stiilis häid lugusid.


Kuidas on muusika- ja meediamaailm sind muutnud?
Mõnus on teha muusikat, mis inimestele meeldib ja neile elamusi pakub. See on selline äärmiselt nauditav tunne, mis tekib pärast live-kontserti, kui tunnen, et olen kellelegi midagi andnud ja lisaks muusikale ka tükikese ennast sinna esitusse pannud.

Meediamaailm on muutnud mind palju ettevaatlikumaks. On ju üsna loogiline, et riigis, kus on nii vähe inimesi, ei toimu nii palju huvitavat kui mõnes suurriigis. Ajakirjanikud peavad siiski oma leheveerud millegagi täitma ja tänu sellele kirjutatakse ka paljut, mis ilmselt enamikule inimestest huvi ei paku.

Väga tihti üritatakse igast pisiasjast, mis seda üldse väärt ei ole, teha skandaal. Olen aru saanud, et ükskõik kui täpselt sa ennast ka väljendada ei püüa, leidub ikka ajakirjanikke ja ka lugejaid, kes saavad sinu mõttest hoopis valesti aru.


Kui sa enam laulda ei tahaks, siis mida teeksid?
Tahaksin kindlasti tegeleda loomadega. On veel teisigi asju, mis huvi pakuvad. Kui kunagi laulmise lõpetama peaksin, küll siis ole näha, mida edasi teen.


Mis on kõige armsam kingitus, mille oled oma fännilt saanud?

Ei oskagi öelda, mis on kõige armsam. Kõik kingid, mis tulevad südamest, on ju armsad.


Kas sa valid omale riideid ise või teeb seda sinu eest stilist? Sama küsimus ka juuste/meigi/aksessuaaride kohta.
Kuidas kunagi. Enamasti valib esinemiste ja tähtsamate ürtuste jaoks (nt plaadiesitlus) riided ja aksessuaarid stilist. Meigi tegemise ja juuste sirgendamisega saan tavaliselt ise hakkama, kuid sama kehtib ka siin, et tähtsamate ja eriti teleürituste jaoks meigib ja sätib mu juuksed mõni professionaal.


Kui vanalt Sa tegid endale huuleneedi ja kas sul on veel teisigi neete?

Esimese huuleneedi(alahuulde) tegin 16-aastaselt, ülahuule augustasin samuti sama vanalt. Veel on olnud mul keeleneet ja ninarõngas. Hetkel ei ole alles neist ühtegi, kannan vaid kahte kõrvarõngast.


Kas käid solaariumis ja kui tihti?

Käin solaariumis väga harva, võib-olla paar korda aastas, kuna see on nahale väga kahjulik. Eelistan naturaalset päikest ja isepruunistavaid tooteid.


Kui vanalt armusid esimest korda nii, et poisiga ka käima hakkasid? Kui vanalt oli sinu esimene tõsine suudlus?
16-aastaselt ja arvan, et ka esimene tõsine suudlus jääb sinna aega.


Kaua te juba Sietsega koos olete olnud?

Tähistasime hiljuti oma esimest aastapäeva :).


Millal sa emaks saada tahad?

Kindlasti tulevikus, kuid leian, et praegu olen ma selle jaoks veel liiga noor. Võib-olla umbes 6-10 aasta pärast, kui aeg on õige ja tunnen, et olen emaduseks valmis.


Milline on Sinu suhtumine gay-abieludesse ja registreeritud liitudesse?

Mina suhtun gay-abieludesse väga positiivselt. Kui inimesed on koos õnnelikud, siis miks mitte. Mind see küll ei häiri. Miks peaks takistama midagi, mis kellelegi halba ei tee, vaid hoopis vastupidi.


Mida arvad seksuaalsest eksperimenteerimisest?

Las sellised teemad jäävad igaühe enda magamistuppa :D.

Kavatsed sa poseerida Playboys või kusagil mujal nagu seda tegi nt Liis Lass?
Playboy on minuga sel teemal mitu korda ühendust võtnud, aga olen ära öelnud. Ei oska öelda, mis tulevik toob, aga praegu poseerimisplaani küll ei ole.


Mis ajakirju sa loed?
Millegipärast hakkas mul mingi aeg tagasi kodus käima Kroonika, ilma et ma seda tellinud oleks. Enamasti loen sealt huvi pakkuvaid lugusid.

Naisteajakirjad mind eriti ei huvita, parem meelega loen asjalikumaid lugusid oma bändikaaslaste meesteajakirjadest, näiteks FHMis ja Playboys on tihti väga huvitavaid artikleid.


Kuidas on sinu BMW tervis - elas ta üle selle Sossi mäel tekkinud ülekuumenemise või on läinud mahakandmisele? Millised on sinu emotsioonid seoses juhtunuga? Edu ja ohutut liiklemist!

Jah, mu auto mootor kuumenes üle paar kuud tagasi liiklusummikus, kuna see n-ö toru, mis läheb jahutusvedeliku kanistrist mootorisse oli rabedaks läinud ja jahutussüsteem ei toiminud enam korralikult.

Alguses olin küll šokis kui kapoti alt hakkas suitsu tulema. Õnneks tulid toredad inimesed appi, aitasid auto kõrvalolevasse parklasse lükata ja viisid mu elukaaslase lennujaama ära.

Olukord lahenes ilusti ja ka auto sain juba mõne päeva pärast korda. Aitäh! Ja edu ning ohutut liiklemist sullegi!



Mis on Sinu jaoks Eesti märk?
Ma arvan, et Eesti märk on siinne loodus, sest meil on lihtsalt nii palju peaaegu puutumata metsikut loodust, metsa ja rohelust!

Olles käinud Hollandis, kus peaaegu sama suure pindala peal kui Eesti on 16,4 miljonit inimest ning iga ruutmeeter on arvel ja metsa peaaegu polegi, saan aru, kui hea on elada Eestis, kus on nii palju ruumi ja rohelust.


Kus toimuvad sinu järgmised esinemised (välja arvatud klubid)?
9. augustil esinen Antsla laululaval. Rohkem ei oska praegu vabaõhuüritusi nimetada.


Kas tahad midagi oma küsijatele/lugejatele soovida?

Aitäh kõigile, kes asjalikke küsimusi küsisid! Soovin kõigile lugejatele ilusat suve jätku, positiivset mõtlemist ja toredaid muusikaelamusi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles