Kanada rokiprintsessi Avril Lavigne`i soojendab Bedwetters!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi Noortebänd 2007 võitja ansambel Bedwetters..
Konkursi Noortebänd 2007 võitja ansambel Bedwetters.. Foto: .

Teisipäeval, 1. juulil Saku Suurhallis esinevat Kanada lauljannat

Avril Lavigne

`i soojendab Eesti pop-punkrocki ansambel

BEDWETTERS

!

Bedwetters sai alguse aastal 2004 Pärnus kolme sõbra naljaprojektina. Bändi liikmete sõnul teevad nad oma muusikat hingest, ning kasutavad lava ja loomingut, et endast viimanegi energia rahvale anda.

«Bedwettersi muusikalise retsepti koostisosadeks on punk, surf, metal ja garagerock, lastud läbi gootihorrori filtri. Väljenduslaadis ja imagos domineerib nooruslik uljus ja arrogants. Nad rokivad laval nii ennastunustavalt, et vahel kipuvad lausa püksid minema lendama,» räägib MTV Eesti avalike suhete ja turunduse juht Ingrid Kohtla.

Aastal 2007 võitis Bedwetters Pärnu noortebändide konkursil «Proovikas 2007» parima bändi tiitli ning seejärel ka Noortebändi konkursi, skoorides peaauhinnaks muusikavideo tegemise loole «Dramatic Letter To Conscience».

Video, mille produtseeris Eesti üks mainekamaid rezišööre Hindrek «Masa» Maasik, pälvis kõrge rotatsiooni MTV Baltikumi mängukavas ning püsis kuid Balti Top20 edetabelis.

Telekanali vaatajate SMS-hääletuse põhjal koostatud edetabelis saavutas «Dramatic Letter To Conscience» ülimalt auväärse 2. koha püsides jätkuvalt ka enimnõutud lugude tipus telekanali soovisaateis.

2007. aastal võitis Bedwetters MTV Euroopa Muusikaauhindade galal Euroopa Uue Heli auhinna, edestades veebihääletuses mh. Briti nu rave lipulaeva The Klaxons ja Soome menubändi Sunrise Avenue. Värske võitja sai unikaalse võimaluse esineda 30 000 publiku ees ja lõpetada MTV gala oma hittsingli «A Dramatic Letter To Conscience» ettekandega.

Raadio 2 Aastahitt 2007 auhinnagalal pälvis Bedwetters «Uue Tulija» ja «Aastahiti» tiitli lauluga «Dramatic Letter to Conscience».

«Kõik see juhtus tänu lihtsale põhjusele, et bänd on viitsinud suhelda oma fännidega justkui sõpradega ning me teeme seda uhinaga ka edasi. Bedwettersi näol on tegemist uudse lähenemisega Eesti muusikatööstusele, ilma igasuguste taustajõuduteta on suudetud ise jõuda väga kaugele,» kommenteerib bändi laulja Joosep Järvesaar.

Tänavu ilmus Bedwettersi 4-looline maksisingel «Read The Lyrics!». EP salvestati helirežissöör Arto Tuunela abil Helsingis mainekas Finnvox stuudios, mille klientide hulka kuuluvad teiste seas sellised Soome rocki suurnimed nagu Hanoi Rocks, Him, Ismo Alanko ja Nightwish.

Praegu tegeleb Bedwetters usinalt oma esimese täispika plaadi kirjutamisega. «Võtame vabalt ja ei kiirusta, sest tahame pakkuda oma fännidele tõsiselt nauditavat kvaliteetmuusikat. Allkirjastamisel on ka plaadileping,» räägib Joosep.

1. juulil soojendab Bedwetters Saku Suurhallis Kanada rokiprintsessi Avril Lavignet. «Meil on väga hea meel, et saame soojendada rokiprintsessi ennast. Kuigi me väga suured fännid ei ole, teame me mitmeid tema laule peast kaasa laulda ning leiame, et tegu on väga andeka laulukirjutajaga,» kommenteerib Järvesaar.

Avril Lavigne esineb esimest korda Eestis 1. juulil Saku Suurhallis maailmaturnee «The Best Damn Tour» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles