Forelli-toorjuustu pirukas

, kokandushuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forelli-toorjuustu pirukas.
Forelli-toorjuustu pirukas. Foto: Toomas Tamm

Paljudes kauplustes pakutakse praegu soodsate hindadega lõhet ja forelli. Valik langes forelli kasuks, mis on vähem rasvane. Idee kala taignasse panna pole uus, kuid valmistada on seda lihtne ja, mis peamine, pirukas on maitsev.


4 portsu

Forell 400 g, lehttaigen u 150 g, sulatatud juust Merevaik 60 g, muna 1 tk, hapukoor 40 g, majonees 40 g, till, sool, pipar.

Fileeri kala, eemalda luud ja tükelda portsjoniteks. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika taignast ruudukujulised tükid ja rulli õhemaks. Aseta taignale kala ja sellele juust. Paki pirukas kokku ja pressi ääred kahvliga üle, et juust välja ei sulaks.

Määri pirukas munaga ja küpseta ahjus 180kraadises kuumuses kuldpruuniks. Kõrvale serveeri kastet, mis sega kokku majoneesist, hapukoorest ja hakitud tillist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles